Επίσκεψη του Προϊσταμένου του Γραφείου του ΕΟΤ Κύπρου κ. Πέτρου Σαγάνα στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου (17.06.2022)

Επίσκεψη του Προϊσταμένου του Γραφείου του ΕΟΤ Κύπρου κ. Πέτρου Σαγάνα στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου (17.06.2022)

Την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022, ο Προϊστάμενος του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Κύπρου κ. Πέτρος Σαγάνας επισκέφθηκε το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Γραφείου Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι συνεργάτες του Γραφείου Κωνσταντίνος Θεοφάνους και Ανδρέας Κοσιάρης.

Ο Θεοφιλέστατος, αφού καλωσόρισε τον κ. Σαγάνα εκφράζοντας τη χαρά του για τη συνάντηση, ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, πάντοτε με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη, ανάδειξη και προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Κύπρο.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας επισήμανε τη διαχρονική συνεργασία του Γραφείου με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, νυν Υφυπουργείο Τουρισμού, και ιδιαίτερα με τον Υφυπουργό κ. Σάββα Περδίο. Αναφορά έγινε και για την πρόσφατη συνάντηση του Επισκόπου με την κ. Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Συνεδρίου του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (29 Μαρτίου 2022).

Ο κ. Σαγάνας ενημέρωσε για τη δράση του Γραφείου του ΕΟΤ Κύπρου για ανάπτυξη των θρησκευτικών και προσκυνηματικών περιηγήσεων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, τονίζοντας τη σημασία ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας.

Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν διάφορες απόψεις και πληροφορίες, ενώ συζητήθηκαν και τρόποι αποτελεσματικότερης συνεργασίας για προώθηση του Θρησκευτικού και γενικότερα του Πολιτιστικού Τουρισμού στην Κύπρο και την Ελλάδα. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεσή τους για αγαστή συνεργασία και συμφώνησαν να συνεχιστούν οι επαφές για καλύτερη αλληλοενημέρωση και συντονισμό ενεργειών.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος προσκάλεσε τον κ. Σαγάνα όπως παρευρεθεί μαζί με τους συνεργάτες του στην επόμενη Συνάντηση των Εκπροσώπων των Εκκλησιαστικών Περιφερειών και Μονών στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Ο κ. Σαγάνας αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του Επισκόπου.

Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στον κ. Σαγάνα στους χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, με αναφορά και στα διάφορα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν εδώ. Κατα την αποχώρησή του, δόθηκε ως ευλογία μια εικόνα της Παναγίας Απαλαίστρας, καθώς και διάφορα έντυπα του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, ενώ ο ίδιος δώρισε στο Θεοφιλέστατο εκδόσεις του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

 

Κωνσταντίνος Θεοφάνους

Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post