Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Θύρσου (22-23 Ιουλίου 2015)

Εορτασμός του Αγίου Θύρσου

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Θύρσου (22-23 Ιουλίου 2015)

Τον Άγιο Θύρσο, Επίσκοπο Καρπασίας, τον κοινώς λεγόμενο άγιο Θέρισσο, τον “εκ βρέφους” ποθήσαντα επιμελώς την αρετή, το “κάλλιστον των Καρπασέων θρέμμα”, τίμησαν με λαμπρές λατρευτικές εκδηλώσεις οι ανά την Κύπρο Καρπασίτες. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Αγίου στο Πλατύ Αγλαντζιάς, ενώ την κυριώνυμο ημέρα επαναλειτούργησε ο κατεχόμενος ιερός ναός του αγίου Θέρισσου, που βρίσκεται στα βοριοανατολικά της κοινότητος Αιγιαλούσης στην Καρπασία.

Προεξάρχων της πανηγύρεως ήταν ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, ο οποίος μίλησε επίκαιρα και με τον πατρικό και ποιμαντικό του λόγο ενίσχυσε πνευματικά τους ηρωικούς εγκλωβισμένους και εκτοπισμένους της Καρπασίας, αλλά και όλους τους προσκυνητές, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια, για να τιμήσουν την ιερά μνήμη του αγίου Θύρσου.

Μετά την αρτοκλασία και το τέλος της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η εν πομπή περιφορά της εικόνας του Αγίου γύρω από τον πανηγυρίζοντα, έστω και κάτω από τις συνθήκες της κατοχής, ιερό ναό του.

Του Λουκά Παναγιώτου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post