Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Ανθούπολη (6 Αυγούστου 2022)

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Ανθούπολη (6 Αυγούστου 2022)

Με τη δέουσα εκκλησιαστική ιεροπρέπεια πραγματοποιήθηκε η πανήγυρις του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ανθούπολη. Το Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενος από τους κληρικούς της ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Ευθυμίου, Οικονόμους Χρήστο Λουκά και Κυριάκο Παπαλλή, τον Πρεσβύτερο Σπυρίδωνα Καραντζιά καθώς και τον Διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμα του θείου λόγου αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της εορτής και επισήμανε μερικά από τα διδάγματα του πανίερου γεγονότος της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. Όχι τυχαία εμφανίστηκαν ο Μωϋσής και ο Ηλίας κατά τη Μεταμόρφωση. Ο πρώτος είναι ο αντιπρόσωπος του νόμου ενώ ο δεύτερος των Προφητών. Οι μαθητές του Κυρίου βλέποντας αυτό το γεγονός διδάσκονται για ακόμη μια φορά -και μαζί τους κι εμείς όλοι- ότι ο Χριστός είναι ο Μεσσίας που ανέμεναν και ότι στο πρόσωπό Του εκπληρώνονται ο νόμος και οι προφητείες.

Τόνισε ο Επίσκοπος Μεσαορίας ότι εμείς οι βαπτισμένοι και μυρωμένοι στο όνομα της Αγίας Τριάδας δεν μπορούμε να ζούμε στο σκότος και στην άγνοια αλλά καλούμαστε να εξαγοράσουμε τον καιρό, συνδεδεμένοι με το θαβώρειο Φως που εκπέμπει ο Σωτήρας Χριστός, και να είμαστε άνθρωποι φωτεινοί. Αυτό είναι το προνόμιο και η αξία μας αλλά ταυτόχρονα και η ευθύνη μας μέσα στην κοινωνία που ζούμε. Κάθε ώρα και στιγμή ζούμε το μαρτύριο της συνειδήσεως και καλούμαστε να επιλέξουμε αν είμαστε άνθρωποι του φωτός ή του σκότους.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα για την πρόσκληση και μετέφερε σε όλους τις ευχές και την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Μετά την οπισθάμβωνο ευχή ο Θεοφιλέστατος ανέγνωσε την ευχή «εἰς τήν μετάληψιν σταφυλῆς», δηλαδή ευλογίας των πρώτων σταφυλιών του έτους.

Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι

 

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post