Εορτή του Τιμίου Προδρόμου στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στη Δρομολαξιά (29 Αυγούστου 2022)

Εορτή του Τιμίου Προδρόμου στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στη Δρομολαξιά (29 Αυγούστου 2022)

Τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022, ανήμερα της εορτής της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, κατόπιν προσκλήσεως, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος λειτούργησε και κήρυξε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στη Δρομολαξιά, στη Λάρνακα. 

Το Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Αρχιμανδρίτης Πανάρετος Κυπριανού και οι ιερείς π. Πέτρος Πέτρου, π. Παναγιώτης Προδρόμου, π. Σπυρίδων Γεωργίου, π. Κυριάκος Γεωργίου, π. Παναγιώτης Χατζημηνάς και π. Γρηγόριος Σαββίδης.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου, ο Επίσκοπος Μεσαορίας, αναφέρθηκε στην αξία της προσωπικότητας του Βαπτιστού Ιωάννου, του μάρτυρα της Πίστεως, του οποίου η προσφορά είναι μεγάλη για το σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον π. Κυριάκο για την πρόσκληση, τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριο για την κανονική άδεια και το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για την ευλογία να έρθει από την Ιερά Αρχιεπισκοπή για να προστεί της Θείας Λειτουργίας.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post