Εξαήμερο δημόσιο πένθος και αναβολή επίσημων εκδηλώσεων αποφάσισε το Υπουργικό μετά τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου

Εξαήμερο δημόσιο πένθος και αναβολή επίσημων εκδηλώσεων αποφάσισε το Υπουργικό μετά τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου

Την κήρυξη δημόσιου πένθους για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ από σήμερα Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, ημέρα της κηδείας του αποφάσισε το απόγευμα το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά την έκτακτη συνεδρία του, υπό την προεδρία της Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που λήφθηκαν, κατά τη διάρκεια του δημοσίου πένθους αναβάλλονται όλες οι επίσημες εκδηλώσεις. Αναβάλλεται επίσης η συμμετοχή των μελών της Κυβέρνησης και των αξιωματούχων του κράτους σε δημόσιες εκδηλώσεις. Τον επικήδειο στην κηδεία του Αρχιεπισκόπου θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση  της Προεδρίας, το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού τήρησε μονόλεπτο σιγή στη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, έλαβε, ύστερα από εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις πιο κάτω αποφάσεις για τα μέτρα με τα οποία θα τιμήσει τον εκδημήσαντα:

– Την κήρυξη δημοσίου πένθους από σήμερα, Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου μέχρι και την ημέρα της κηδείας, Σάββατο, 12 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια του δημόσιου πένθους, θα αναρτάται μεσίστια η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλα τα σχολεία και τα κτήρια των κρατικών Υπηρεσιών.

–  Κατά τη διάρκεια του δημοσίου πένθους  αναβάλλονται όλες οι επίσημες εκδηλώσεις. Αναβάλλεται επίσης η συμμετοχή των μελών της Κυβέρνησης και των αξιωματούχων του κράτους σε δημόσιες εκδηλώσεις.

–   Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα παραστούν στην κηδεία.

–   Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι Υφυπουργοί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου.

–    Επικήδειο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

Share this post