Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου από τον Τζο Μπάιντεν, που δηλώνει συγκινημένος από τη γνωριμία τους

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου από τον Τζο Μπάιντεν, που δηλώνει συγκινημένος από τη γνωριμία τους

Τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’ εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δηλώνοντας ότι είχε συγκινηθεί από τη γνωριμία μαζί του το 2014.

Στην ανακοίνωση, αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος ήταν άνθρωπος αξιοσημείωτης πεποίθησης και θάρρους, ο οποίος οδήγησε χαρισματικά την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου εν μέσω μίας κρίσιμης περιόδου. Προσθέτει στη συνέχεια ότι ο Αρχιεπίσκοπος ήταν ένας αφοσιωμένος ηγέτης, ο οποίος δε δίστασε ποτέ να μιλήσει εκ μέρους των πιο ευάλωτων ομάδων της Κύπρου. Επισημαίνει, ακόμα, ότι ήταν σταθερός στην προσήλωσή του για μία ειρηνική λύση της σύγκρουσης στην Κύπρο.

«Το 2014 είχα την τιμή να συναντηθώ με τον Αρχιεπίσκοπο στη Λευκωσία. Με είχε συγκινήσει η ευσπλαχνία του – ήταν ένας ηγέτης αφοσιωμένος στον διάλογο μεταξύ των πίστεων και στην ενότητα μεταξύ όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Κύπρο», σημειώνει στη συλλυπητήρια ανακοίνωση ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τέλος, απευθύνει συλλυπητήρια εκ μέρους και του ιδίου και της συζύγου του, τόσο στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου, όσο και στην Κυπριακή Δημοκρατία και σε όσους ακολουθούσαν ή είχαν ευεργετηθεί από την πνευματική ηγεσία του Αρχιεπισκόπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Φωτό: Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

 

Δείτε την ανακοίνωση εδώ…

Print Friendly, PDF & Email

Share this post