Επίσκοπος Μεσαορίας: «Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν» (26 Νοεμβρίου 2022)

Επίσκοπος Μεσαορίας: «Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν» (26 Νοεμβρίου 2022)

Με εκκλησιαστική ιεροπρέπεια και λαμπρότητα τελέστηκε το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022, στον κατάμεστο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού, Συνοικισμός Άσπρες Στροβόλου, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, τον οποίο πλαισίωσαν οι κληρικοί της ενορίας αλλά και από άλλες ενορίες της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου, με αφορμή την ευαγγελική περικοπή που διαβάστηκε, ο Θεοφιλέστατος επισήμανε ότι η Εκκλησία διδάσκει τον άνθρωπο να μελετά τα πράγματα, να έχει σύνεση, διάκριση, να σέβεται, να συγχωρεί και να αγαπά, αλλά ταυτόχρονα και να συνετούμε, όταν πρέπει, τους ανθρώπους, πρώτα απ΄ όλα με την προσευχή και τη σιωπή μας. Γι΄ αυτό πρέπει προσευχόμαστε στο Θεό να μάς φωτίσει πρώτα απ΄όλα εμάς αλλά και όλο τον κόσμο. Η προσευχή για τους συνανθρώπους μας αποτελεί την πιο μεγάλη έκφραση της χριστιανικής αγάπης. Γι΄ αυτό και είναι τρισευτυχισμένος ο άνθρωπος τον οποίο ο Κύριος τον βρίσκει γρηγορούντα, σύμφωνα και με το ευαγγελικό ανάγνωσμα: «μακάριοι οἱ δοῦλοι ἐκεῖνοι, οὓς ἐλθὼν ὁ κύριος εὑρήσει γρηγοροῦντας … ὑμεῖς οὖν γίνεσθε ἕτοιμοι· ὅτι ᾗ ὥρᾳ οὐ δοκεῖτε ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἔρχεται» (Λκ. ιβ΄ 37, 40). Έτσι, λοιπόν, ο Κύριος μάς προειδοποιεί να είμαστε πάντοτε σε πνευματική εγρήγορση, να επιδιώκουμε το αγαθό και το τίμιο και να απομακρυνόμαστε από όλα εκείνα του μάταιου αυτού βίου που προσπαθούν να μάς απομακρύνουν από την αγάπη του Θεού.

Ακόμη, ο Επίσκοπος Μεσαορίας αναφέρθηκε στο βίο και τις αρετές του τιμώμενου Οσίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, ο οποίος έμεινε στη συνείδηση της Εκκλησίας ως μεγάλος άγιος και θαυματουργός, όχι επειδή έζησε μια απλή ζωή γεμάτη κοσμικές χαρές, αλλά επειδή αγωνίστηκε τον πνευματικό αγώνα με τιμιότητα και με πίστη στο θέλημα του Θεού.

Διάκονος Ανδρέας Ματέι

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post