Χαιρετισμός του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στη 18η Τελετή Βράβευσης Ατόμων με απώλεια ακοής (Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022)

Χαιρετισμός του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στη 18η Τελετή Βράβευσης Ατόμων με απώλεια ακοής (Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022)

Ευχαριστώ πολύ για την ευγενή πρόσκλησή σας όπως παραστώ και απευθύνω χαιρετισμό εκ μέρους του Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου, με την ευκαιρία της διοργάνωσης της 18ης Τελετής Βράβευσης Ατόμων με Απώλεια Ακοής, τα οποία έχουν διακριθεί στους τομείς της Εκπαίδευσης, του Αθλητισμού και των Τεχνών. Η Εκκλησία παντού και πάντοτε χαίρεται τα καλά έργα και τους αγώνες των παιδιών της και ως στοργική μητέρα προσεύχεται γι’ αυτά.

Σας μεταφέρω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και τις ευλογίες του Πανιερωτάτου, του οποίου η μέριμνα και το ενδιαφέρον για την πρόοδο και προκοπή της νέας γενεάς παραμένουν αμείωτα και στην προσευχή του και στις ενέργειες και πρωτοβουλίες του. Θυμίζω ότι, ο Πανιερώτατος Τοποτηρητής είναι και Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Παιδείας.

Η Εκκλησία, στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης της, εφαρμόζει την Ευαγγελική εντολή της Αγάπης, όπως μας τη δίδαξε και την εφάρμοσε ο ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.  Έτσι, διαχρονικά η Εκκλησία της Κύπρου υπήρξε πρωτοπόρος στην εφαρμογή της εντολής αυτής, στηρίζοντας ποικιλοτρόπως όσες κοινωνικές ομάδες απευθύνονται σ’ αυτή ζητώντας τη συμπαράσταση και την αρωγή της.  Γι’ αυτό και ο Κυπριακός λαός προσβλέπει σ’ αυτή ως Μητέρα Εκκλησία.

Σε μια εποχή που οι μεταβολές στην κοινωνία και την τεχνολογία γίνονται με πολύ γρήγορο ρυθμό, ενώ και η πανδημία Κόβιτ-19 μάς δίδαξε όλους πολλά, καλούμαστε όλοι από τη θέση προσφοράς μας, με βάση τις πανανθρώπινες αξίες, να δώσουμε νόημα ζωής, ώστε με χαρά, αισιοδοξία, αγάπη, αυτοπεποίθηση, αυτοσεβασμό και  αλληλοσεβασμό να κινηθούν οι νέοι άνθρωποι στον ορθό δρόμο.

Συγχαίρουμε τα παιδιά, τα οποία έχουν διακριθεί στους τομείς της Εκπαίδευσης, του Αθλητισμού και των Τεχνών και βραβεύονται απόψε και ευχόμαστε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό το ταλέντο τους, για να είναι χρήσιμα και παραγωγικά άτομα στην κοινωνία. Επίσης, συγχαίρουμε τη Διευθύντρια της Σχολής, κ. Κίκα Χατζηκακού,  όλους τους διδάσκοντες και το υπαλληλικό προσωπικό της Σχολής για το υψηλό επίπεδο του έργου προσφοράς τους, που με τόσο ζήλο και αγάπη επιτελούν. Ταυτόχρονα, συγχαίρουμε  και τους γονείς των παιδιών για το ενδιαφέρον, την έγνοια και τη θέλησή τους να τα προετοιμάσουν κατάλληλα σε  συνεργασία με τη Σχολή, για να επιτυγχάνεται η όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική και παραγωγική λειτουργία της και τα παιδιά να είναι έτοιμα να συμβάλουν κι αυτά στην πρόοδο της κοινωνίας του αύριο. Βεβαίως, συγχαίρουμε τον κ. Αχιλλέα Δημητριάδη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Ευημερίας Σχολής Κωφών Παίδων και όλα τα μέλη του Συμβουλίου, για το ζήλο, την ευαισθησία και την αγάπη να βρίσκουν λύσεις στα θέματα για την άψογη λειτουργία της Σχολής. Η Εκκλησία είναι πάντοτε έτοιμη, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες, να συμβάλει ηθικά και πρακτικά στην πρόοδο των παιδιών και εν γένει του κάθε ανθρώπου.

Εύχομαι από την καρδιά μου ο Κύριος Ιησούς Χριστός μας να ευλογεί τις προσπάθειες και τους ευγενικούς στόχους και προσδοκίες των γονέων και κηδεμόνων, καθώς και των διδασκάλων και των μαθητών της ενταύθα Σχολής μας και όλων των συντελεστών στην επιτυχία της Σχολής.

Καλά Χριστούγεννα να αξιωθούμε και ελευθερία στην πατρίδα μας.

Σας ευχαριστώ.

Μετά πολλών ευχών

Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος

 

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,

1η Δεκεμβρίου 2022.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post