Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον παρεκκλήσι του Αποστόλου Ανδρέου στην οδό Βυζαντίου στο Στρόβολο (30 Νοεμβρίου 2022)

Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον παρεκκλήσι του Αποστόλου Ανδρέου στην οδό Βυζαντίου στο Στρόβολο (30 Νοεμβρίου 2022)

 Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, λειτούργησε και κήρυξε στο πανηγυρίζον παρεκκλήσι του Αποστόλου Ανδρέου στην οδό Βυζαντίου, στο Στρόβολο, το οποίο ανήκει στην ενορία της του Θεού Σοφίας Στροβόλου. Τον Επίσκοπο Μεσαορίας πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Μαρίνος Παπαχριστοδούλου και ο Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμα του θείου λόγου αναφέρθηκε στο Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας από την πρώτη προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου καθώς και στην Ευαγγελική περικοπή.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, εκκλησιάστηκαν και συμμετείχαν στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας μαθητές, στους οποίους ο Επίσκοπος Μεσαορίας εξήγησε με απλότητα ότι σε κάθε Θεία Λειτουργία, οι χριστιανοί προσφέρουν το ψωμί και το κρασί, και ο ιερέας με την ευλογία του Επισκόπου επικαλείται τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος, το οποίο καθαγιάζει τα δώρα αυτά σε Τίμιο Σώμα και Τίμιο Αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, τα οποία ακολούθως μεταλαμβάνουμε, κληρικοί και λαϊκοί.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας τόνισε ότι η Εκκλησία προσεύχεται για όλο τον κόσμο γι’ αυτό και το δισκάριο, πάνω στο οποίο ο επίσκοπος και ο ιερέας βγάζουν μερίδες μνημονεύοντας ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων, είναι στρογγυλό, για να καταλάβουμε ότι η αγκαλιά της Εκκλησίας ενσωματώνει ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό με άλλα λόγια, δηλώνει την πληρότητα και την καθολικότητα, που έχουμε εμείς ενωμένοι με τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους μας, ήτοι τη Μία, Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.

Προ της απολύσεως, ο Επίσκοπος Γρηγόριος ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, τοποτηρητή του  Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, εξ ονόματος του οποίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία καθώς και τον π. Μαρίνο και τους λοιπούς ιερείς της ενορίας της του Θεού Σοφίας για την φιλοξενία στο πανηγυρίζον παρεκκλήσι.

Κωνσταντίνος Ανδρέου

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post