Προσκύνημα-Εκκλησιασμός στον Άγιο Νικόλαο της κοινότητας Αγίου Νικολάου Λευκονοίκου (18 Δεκεμβρίου 2022)

Προσκύνημα-Εκκλησιασμός στον Άγιο Νικόλαο της κοινότητας Αγίου Νικολάου Λευκονοίκου (18 Δεκεμβρίου 2022)

Με κατάνυξη προήλθαν στο ναό του Αγίου Νικολάου, το μεσημέρι της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου 2022, οι εκτοπισμένοι της κοινότητας Αγίου Νικολάου Λευκονοίκου και μαζί τους άλλοι πιστοί από τις κοινότητες της περιοχής Λευκονοίκου,  Γουφών και Τρυπημένης.

Τελέστηκε Αγιασμός και ο Παρακλητικός του Αγίου Νικολάου. Επίσης, αφού οι πιστοί προσέφεραν άρτους και κόλλυβα,  τελέστηκαν εορτές και μνημόσυνα.

Ήταν η δεύτερη φορά που προσήλθαν με χαρμολήπη οι εκτοπισμένοι μας και τελέστηκε ακολουθία τον βουβό ναό του Αγίου Νικολάου.  Η πρώτη φορά ήταν 30 Δεκεμβρίου το 2018.

Της ακολουθίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. 

Καλωσορίζοντας τους Χριστιανούς, τους ευχαρίστησε για για τον πόθο τους να έρθουν ως ευλαβείς προσκυνητές στην πατρώα γη τους μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Αναλογίστηκε ο Επίσκοπος Μεσαορίας,  πόσοι οικείοι μας κοιμήθηκαν στην προσφυγιά με τον πόθο της επιστροφής και της ελεύθερης επανεγκατάστασης στα χωριά και τις πόλεις μας.

Ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές.  Καλά Χριστούγεννα,  με τις πρεσβείες των Αγίων μας, Αγίου Νικολάου,  Αγίου Αντωνίου και Αγίου Πολυχρονίου,  καθώς και με τις πρεσβείες της Παναγίας της Ελεούσης της Τρυπημένης. 

Οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι Αγίου Νικολάου Λευκονοίκου ευχαρίστησαν τον Τοποτηρητή,  Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο για την ευλογία να πραγματοποιηθεί ο Εκκλησιασμός.  Επίσης ευχαριστίες εξέφρασαν και προς τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, ο οποίος κατα ανάθεση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β ‘, αυτά τα 15 έτη συνεργάζεται μαζί με όλες τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές των κατεχόμενων ενοριών και κοινοτήτων που ανασύστησε και ασφαλώς με όλα τα οργανωμένα σύνολα των κατεχομένων κοινοτήτων μας για των αποκατάστασητων ναών και κοιμητηρίων μας.

 

Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Νικολάου Λευκονοίκου 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post