Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Μακεδονιτίσσης (4 Φεβρουαρίου 2023)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Μακεδονιτίσσης (4 Φεβρουαρίου 2023)

Το Σάββατο4 Φεβρουαρίου 2023, κατόπιν προσκλήσεως του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός των ζευγαριών των οποίων ευλόγησε το Μυστήριο του Γάμου ή της Βάπτισης των παιδιών τους.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Μακεδονιτίσσης, η οποία ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Βασιλείου και τους διακόνους π. Ανδρέα Ματέι και π. Ιωάννη Τεβετζιή.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τους παρόντες για την ανταπόκριση στην πρόσκληση της Εκκλησίας να μαζευτούν και να δοξάσουν τον πανάγαθο Θεό για όλες τις ευλογίες που τους χάρισε μέσα στον έγγαμο βίο. Επισήμανε ότι κατά τον ιερό Χρυσόστομο ο έγγαμος βίος δημιουργήθηκε ώστε εκείνο που λείπει από τον ένα, να συμπληρώνεται από τον άλλο, με άλλα λόγια   μέσα στο γάμο ο σύζυγος και η σύζυγος ενώνονται και ολοκληρώνονται ως προσωπικότητες. Η συζυγία είναι χάρισμα αλλά και αγώνισμα λόγω των πολλαπλών προκλήσεων της καθημερινότητας αυτού του βίου. Ιδιαίτερα στις μέρες μας είναι ομολογία πίστεως οι νέοι να αποφασίζουν και να ακολουθούν τον έγγαμο βίο και τη δημιουργία οικογένειας, ως «κατ΄οίκον εκκλησία», σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο. Στόχος αυτών των συνάξεων είναι πρώτα απ΄όλα να αναπέμψουμε δοξολογία και ευχαριστία προς τον Θεό, αλλά ταυτόχρονα αυτές αποτελούν αφορμή ώστε τα  ζευγάρια και οι οικογένειες τους να έρχονται σε κοινωνία και να γνωρίζονται καλύτερα και να δημιουργείται πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης. Επίσης, το περιβάλλον της Εκκλησίας μπορεί να τους βοηθήσει να βγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.  Τέλος, ο Θεοφιλέστατος σημείωσε ότι στη σημερινή Θεία Ευχαριστία η σκέψη και οι προσευχές μας κατευθύνονται προς τα ζευγάρια τα οποία δι ευλόγους αιτίας δεν μπόρεσαν να είναι σήμερα μαζί μας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία μικροί και μεγάλοι συνάχθηκαν στην αίθουσα του ναού, όπου προσφέρθηκε κέρασμα εκ μέρους της ενορίας και ο Επίσκοπος Μεσαορίας τέλεσε την κοπή της βασιλόπιτας. Προσφέρθηκε σε όλους εικόνισμα των πέντε ιεραρχών της Κυθρέας και άλλα χρήσιμα και ψυχοφελή έντυπα. Το φλουρί βρήκε ο νεαρός Ανδρέας Μικελλίδης, στον οποίο ο Θεοφιλέστατος χάρισε μια εικόνα του Αποστόλου Βαρνάβα, ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου.

Διάκονος Ανδρέας Ματέι

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post