Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και Επιτροπή Κατεχομένων Δήμων συζήτησαν για ενδυνάμωση της συνεργασίας τους

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και Επιτροπή Κατεχομένων Δήμων συζήτησαν για ενδυνάμωση της συνεργασίας τους

Πρόθεση για ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και Κατεχομένων Δήμων για ευόδωση των κοινών στόχων για το μέλλον της Κύπρου και για απαλλαγή από την τουρκική κατοχή, εξέφρασαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος και Επιτροπή Κατεχομένων Δήμων σε φιλοφρονητική συνάντηση που είχαν την 24η Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Κατεχομένων Δήμων κατά τη συνάντηση ο Κύπρου Γεώργιος υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τόπο μας σε μια λύση στο Κυπριακό και διαβεβαίωσε την Επιτροπή για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Εκκλησία προς αυτή την κατεύθυνση. 

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων Πέτρος Καρεκλάς, ανέπτυξε τις βασικές θέσεις της Επιτροπής επί του εθνικού θέματος, τονίζοντας παράλληλα και τις διάφορες προσπάθειες που καταβάλλονται για συντήρηση της μνήμης των κατεχομένων εδαφών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από όλα τα μέλη της Επιτροπής στη συστηματική καταστροφή που υφίσταται στα κατεχόμενα η θρησκευτική και πολιτιστική μας κληρονομιά και στην ανάγκη στοχευμένων ενεργειών για αναχαίτισή της, συμπληρώνει στην ανακοίνωση η Επιτροπή Κατεχομένων Δήμων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

Share this post