Δελτίο τύπου για την φιλοξενία στην Κύπρο από την Βουλή των Αντιπροσώπων, των εργασιών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ)

Δελτίο τύπου για την φιλοξενία στην Κύπρο από την Βουλή των Αντιπροσώπων, των εργασιών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Κύπρο Ορθόδοξοι Βουλευτές από 12 χώρες, για συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ).

Παρουσίαση περικαλλούς Τόμου της ΔΣΟ για Ναούς της Αγίας Σοφίας ανά τον κόσμο, σε ανοικτή εκδήλωση στην Λεμεσό

Στο πλαίσιο της ενεργούς κοινοβουλευτικής διπλωματίας, με πρωτοβουλία της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), θα φιλοξενηθούν στο Κύπρο από την Βουλή των Αντιπροσώπων, οι εργασίες της Διευρυμένης Συνεδρίασης της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της διεθνούς αυτής οργάνωσης.

Στο νησί μας, αναμένεται να ταξιδέψουν εκπρόσωποι 12 κοινοβουλίων από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, οι οποίοι θα συνεδριάσουν στην Λεμεσό στις 16 και 17 Μαρτίου. (Έναρξη των εργασιών στις 16 Μαρτίου, 16:00, στο ξενοδοχείο Parklane).

Η φιλοξενία της ΔΣΟ στο νησί μας, έχει ιδιαίτερη σημασία στην ιστορία του θεσμού, καθώς εφέτος συμπληρώνονται 30 έτη από την ίδρυσή του, το 1993, όταν κλήθηκε να καλύψει την ανάγκη συντονισμού του ορθόδοξου κόσμου απέναντι στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Έκτοτε, το κύρος της Οργάνωσης έχει αναβαθμιστεί ραγδαία, επιδεικνύοντας πολυσχιδή δράση και πλούσιο έργο.

Στις εργασίες της ΔΣΟ στην Κύπρο θα τεθεί ένα ευρύ πλαίσιο θεμάτων, όπως : ο πόλεμος στην Ουκρανία, το μέλλον της Ευρώπης, η ενότητα του Ορθόδοξου κόσμου, οι κίνδυνοι που βιώνουν οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής, η βεβήλωση χριστιανικών μνημείων σε Συρία, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Κοσσυφοπέδιο και στις κατεχόμενες περιοχές του νησιού μας, καθώς και η προσέγγιση με διακοινοβουλευτικούς θεσμούς, άλλων ομολογιών και θρησκειών.

Οι συμμετέχοντες Βουλευτές, θα έχουν την ευκαιρία, να συναντηθούν με τον ΠτΔ, την ΠτΒ, τον Αρχιεπίσκοπο και τον ΥΠΕΞ.

Με την ευκαιρία των εργασιών της ΔΣΟ στην Κύπρο, το Σάββατο, 18 Μαρτίου, (10.30π.μ. Μητρόπολη Λεμεσού), θα πραγματοποιηθεί, μεγάλη ανοικτή εκδήλωση για την παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου με τίτλο «Αγία Σοφία: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο».

Στην περικαλλή έκδοση περιλαμβάνονται 37 Ναοί της Αγίας Σοφίας, από τη Σκωτία μέχρι την Κίνα, περιλαμβανομένων και δύο Ναών της Κύπρου. Έχουν προσκληθεί βουλευτές, εκπρόσωποι της πολιτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας, Μέλη του Διπλωματικού Σώματος, εκπρόσωποι Δήμων, Κοινοτήτων, Συλλόγων και άλλων φορέων.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Τέλος, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής τους οι σύνεδροι, θα επισκεφθούν χώρους θρησκευτικού και ιστορικού – πολιτιστικού ενδιαφέροντος, στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου.

Υπεύθυνος επικοινωνίας : κ. Άριστος Παναγίδης

Kιν. : +357 96 352058, Email : aristospanagides85@gmail.com

Δείτε το Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf εδώ…

Print Friendly, PDF & Email

Share this post