Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Στρόβολο (25 Μαρτίου 2023)

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Στρόβολο (25 Μαρτίου 2023)

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, εορτάστηκε με λαμπρότητα η εορτή του Ευαγγελισμού στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά, στο Συνοικισμό Κόκκινες του Δήμου Στροβόλου. Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος πλαισιωμένος από τον Οικονόμο π. Θεοχάρη Φιλίππου και τον διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Στο εκκλησίασμα παρέστησαν ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος ανέγνωσε τον πανηγυρικό της ημέρας, καθηγητές μαζί με μαθητές των σχολείων του Δήμου και εκπρόσωποι οργανωμένων συνόλων.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής. Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ φέρνει το χαρμόσυνη μήνυμα στη νεαρή Μαριάμ ότι θα συλλάβει στα σπλάχνα της τον Υιό του Θεού και θα γεννήσει ασπόρως, χωρίς τη συνάφεια ανδρός, το Θεάνθρωπο Λυτρωτή του κόσμου τον Κύριο Ιησού Χριστό. Με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ξεκινά η πορεία της σωτηρίας μας και ταυτόχρονα φανερώνεται το «ἀπ΄ αἰῶνος Μυστήριον», όπως μας λέει το απολυτίκιο της εορτής. Η Παναγία έγινε γέφυρα για να κατέβει ο Θεός στους ανθρώπους αλλά και για να ανέβουν οι άνθρωποι στον Θεό. Είναι τόσο μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού που οποιαδήποτε μέρα κι αν πέσει, διακόπτεται η χαρμολύπη της Αγίας Τεσσαρακοστής. Επίσης, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε και στην επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Πανηγυρική Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου και ακολούθως ο Δήμαρχος Στροβόλου ανέγνωσε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Διάκονος Ανδρέας Ματέι

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας  

Print Friendly, PDF & Email

Share this post