Αρχιεπίσκοπος: Να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας όσοι έχουμε κοινά ιδεώδη

Αρχιεπίσκοπος: Να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας όσοι έχουμε κοινά ιδεώδη

Είναι καιρός όσοι έχουμε κοινά ιδεώδη να συνασπιστούμε για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τα συμφέροντά μας, δήλωσε την Τετάρτη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, έπειτα από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Συνεργασίας Αρμενίας-Κύπρου της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του αρμενικού κοινοβουλίου, έναν λαό, όπως είπε, «με τον οποίο μας συνδέουν πάρα πολλά, ιδίως ένας κοινός εχθρός και οι περιπέτειες της ιστορίας».

Προσέθεσε πως οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις και για τον τρόπο που πρέπει να πορευτούν στην εποχή που ξανοίγεται μπροστά μας και για το πώς θα μπορέσουν να υπερασπιστούν τα δίκαια του αρμενικού έθνους και κράτους και της Κύπρου.

«Είναι νομίζω καιρός όλοι όσοι έχουμε κοινά ιδεώδη, κοινές αξίες, κοινά συμφέροντα, να συνασπιστούμε για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τα συμφέροντά μας», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΕΣ Αρμενίας-Κύπρου, Hayk Konjoryan, είπε ότι η αρμενική αντιπροσωπεία έχει αισθανθεί μια πολύ θερμή υποδοχή και φιλοξενία από την ανώτατη ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διάρκεια των τριών ημερών που βρίσκεται στην Κύπρο.

Αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση, προσέθεσε πως ήταν μεγάλη τιμή για τα μέλη της αντιπροσωπείας να συναντηθούν με τον θρησκευτικό ηγέτη της Κύπρου, προσθέτοντας πως συζήτησαν για τη συνεργασία και τη σχέση μεταξύ των δύο λαών και των δύο χωρών που έχουν στερεές και ισχυρές βάσεις.

Συμπλήρωσε πως επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά την ετοιμότητα των δύο λαών να εμβαθύνουν και να ενισχύσουν τη συνεργασία και τη σχέση τους στον πολιτικό, τον πολιτιστικό και τον θρησκευτικό τομέα.

Ερωτηθείς σχετικά με την επίσκεψη της αντιπροσωπείας νωρίτερα σήμερα στις εγκαταστάσεις της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους στο παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο κ. Konjoryan είπε πως έλαβαν μια εμπεριστατωμένη και με κάθε λεπτομέρεια ενημέρωση για το έργο της επιτροπής.

Προσέθεσε πως τα μέλη της αντιπροσωπείας διαπίστωσαν πως έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά όλα αυτά τα χρόνια από την πλευρά της επιτροπής, συμπληρώνοντας πως η εμπειρία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα για μία χώρα όπως η Αρμενία, η οποία έχει επίσης αγνοούμενους ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε το 2020 από το Αζερμπαϊτζάν.

 

Πηγή: philenews.com

Print Friendly, PDF & Email

Share this post