Άνοιξε τις πύλες της η 28η Έκθεση «Ορθοδοξία» (7-9 Μαΐου 2023)

Άνοιξε τις πύλες της η 28η Έκθεση «Ορθοδοξία» (7-9 Μαΐου 2023)

Την Κυριακή, 07 Μαΐου 2023, στις 10.00 πμ, άνοιξε τις πύλες της η 28η Έκθεση «Ορθοδοξία», η οποία διοργανώνεται στον εκθεσιακό χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο, στον Πειραιά, από την Κυριακή, 07 Μαΐου, έως την Τρίτη, 09 Μαΐου 2023 (ώρες: 10:00 – 19:00).

Το Συνοδικόν Γραφείον Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου, έπειτα από πρόσκληση των διοργανωτών, συμμετέχει στην Έκθεση και ανοίγει τις θύρες του σαν ένα μεγάλο Αρχονταρίκι, για να υποδεχθεί τον προσκυνητή και να τον φιλέψει με τα νάματα ενός ολόκληρου θρησκευτικού κόσμου. Προσκαλώντας τον να ζήσει στους ευλογημένους τόπους της «Νήσου των Αγίων», ταξίδια πραγματικά αλλά και νοερά, μέσα σε αιωνόβια τοπία, στη μαγευτικότερη γεωγραφία, σε μέρη λατρευτικά, που μυρίζουν θυμίαμα και αναβλύζουν πνευματική ευωδία.

Κατά την τελετή των εγκαινίων προηγήθηκε αγιασμός τον οποίο τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, με την προτροπή και τις ευλογίες του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Τον Επίσκοπο πλαισίωσαν ο Πανοσοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς κ. Νύφων και ο ιδιαίτερος γραμματέας του Μητροπολίτου π. Ιωάννης.

 

Κείμενο και φωτογραφικό υλικό: Κωνσταντίνος Θεοφάνους

Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Εκκλησίας Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post