Αρχιερατικές Θείες Λειτουργίες σε ενορίες της Λευκωσίας (25-28 Μαΐου 2023)

Αρχιερατικές Θείες Λειτουργίες σε ενορίες της Λευκωσίας (25-28 Μαΐου 2023)

Με την ευκαιρία της αποδόσεως του Πάσχα, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος την Τετάρτη 25 Μαΐου 2023 λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου στον ημηκατεχόμενο Δήμο Αγίου Δομετίου. Τον Επίσκοπο Μεσαορίας πλαισίωσαν οι Πατέρες π. Πέτρος Ματέι και π. Ανδρέας Αγγελή, καθώς και ο Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι. Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να ασπαστούν την εικόνα της Αναστάσεως και να ανταλλάξουν των αναστάσιμο χαιρετισμό με τον Επίσκοπο, τους ιερείς και το διάκονο. Όλοι ευχήθηκαν να αξιωθούμε και του χρόνο με υγεία και αγάπη, δώρα της Αναστάσεως του Κυρίου.

Την επόμενη, Πέμπτη της Αναλήψεως, 26 Μαΐου 2023, ο Θεοφιλέστατος λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Άσπρες, στο Στρόβολο. Τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο πλαισίωσαν οι Πατέρες π. Ιωάννης Ιωάννου και π. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, και ο Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι.

Ο Θεοφιλέστατος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σπουδαίο και θαυμαστό γεγονός της Αναλήψεως του Θεανθρώπου στους ουρανούς. Επισήμανε το θεολογικό βάθος της «επαγγελίας» και της «ευλογίας», αλλά και την προσδοκία της έλευσης του άλλου Παράκλητου. Ο Αναστημένος Κύριος αποκαλύπτει στους μαθητές Του για ακόμη μια φορά ότι όντως είναι ο Λυτρωτής του κόσμου και ότι όλα όσα εκούσια έπαθε ο Υιός του Θεού, όπως προείδαν οι προφήτες, όντως συνέβηκαν και δεν ήταν απλώς φαινομενικά, δηλ. κατά δόκηση.

Την Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Τρυπιώτη, όπου εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρα Ευτυχίου, του οποίου προσκυνητάρι υπάρχει στην ενορία του Τρυπιώτη, και τελέστηκε το μνημόσυνο του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των λοιπών θυσιασθέντων Ρωμιών κατά την άλωση της Επταλόφου Πόλεως το 1453. Μαζί με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο, κύκλο της Αγίας Τραπέζης ήσαν ο π. Πολύκαρπος Πολυκάρπου και ο Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας, στο κήρυγμα του θείου λόγου αναφέρθηκε στην προσευχή του Κυρίου Ιησού Χριστού προς τον Θεό Πατέρα και τον πόθου Του οι μαθητές του και κατεπέκταση οι επόμενοι αυτών, δηλαδή όλοι οι Χριστιανοί να έχουν ενότητα όπως υπάρχει αυθεντική ενότητα στην ενδοτριαδική σχέση των Τριών θείων Προσώπων και να έχουν την χαρά, ως καρπό του Αγίου Πνεύματος, πεπληρωμένη εντός τους σε όλη τους την επίγεια ζωή.

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post