Εορτάσθηκε με μεγαλοπρέπεια ο Πολιούχος της Επισκοπής Αμαθούντος Άγιος Τύχωνας

Εορτάσθηκε με μεγαλοπρέπεια ο Πολιούχος της Επισκοπής Αμαθούντος Άγιος Τύχωνας

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και με συμμετοχή κλήρου και λαού εορτάσθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου, η ιερά μνήμη του Πολιούχου της Επισκοπής Αμαθούντος, Αγίου Τύχωνος στον μεγαλοπρεπή και περικαλλή του Ναό.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 15 Ιουνίου, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον ιερό ναό του Αγίου Τύχωνος στην ομώνυμη κοινότητα. Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή του πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Ισαάκ, ιερέων και διακόνων της μητροπολιτικής μας περιφέρειας. Το ψαλτήρι κόσμησε η χορωδία «Οκτάηχον» υπό την διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Τρύφωνος. Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε λιτανεία της ιεράς εικόνας και του τιμίου λειψάνου του Αγίου Τύχωνος σε παρακείμενους δρόμους της κοινότητας.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε εμπνευσμένα και βαθυστόχαστα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος. Τα ιερά αναλόγια κόσμησαν η χορωδία της Μητροπόλεως μας “Ρωμανός ο Μελωδός” υπό τη διεύθυνση του Πρωτοπρεσβυτέρου Νικόλαου Λυμπουρίδη.

Ο οικοδεσπότης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Νεαπόλεως κ. Πορφύριο για την ευλογητή και τιμητική του παρουσία, τους ιερείς και ιεροψάλτες που λάμπρυναν την πανήγυρη με την παρουσία τους.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού

Print Friendly, PDF & Email

Share this post