Εκκλησιασμός στον Άγιο Γεώργιο στην κατεχόμενη Βατυλή (18 Ιουνίου 2023)

Εκκλησιασμός στον Άγιο Γεώργιο στην κατεχόμενη Βατυλή (18 Ιουνίου 2023)

Εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη κατεχόμενη Βατυλή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στην παρουσία πλήθους πιστών, προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου.

Σε ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου αναφέρεται ότι «ο Επίσκοπος Γρηγόριου προέστη του όρθρου και της θείας λειτουργίας συμπαραστατούμενος από δυο ιερείς και διάκονο».

Στο κήρυγμα του ο Επίσκοπος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δίκαιοι και άξιοι αμοιβής ενώπιον του Θεού δεν είναι αυτοί, οι οποίοι απλώς ακούν και γνωρίζουν το νόμο, αλλ’ όσοι τον τηρούν και τον εφαρμόζουν, δίνοντας ως παράδειγμα τον Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο και όλους τους Αγίους».

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, εξέφρασε «ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην οργάνωση του εκκλησιασμού και όλους όσοι με ταπείνωση και αγάπη μεριμνούν για τον ευπρεπισμό του Ναού».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Κοινοτάρχης Βατυλής Γεώργιος Σταύρου «ο οποίος ευχαρίστησε το Επίσκοπο Γρηγόριο, ως Πρόεδρο των κατεχόμενων Εκκλησιαστικών Επιτροπών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Διαμερίσματος Μεσαορίας, για το συντονισμό και την καλή συνεργασία, ώστε μέσω αυτών των εκκλησιασμών να διατηρείται η νοσταλγία και η μνήμη της πατρώας γης μας».

Εξάλλου ο Χρήστος Πουλλαίδης Πρόεδρος της Επιτροπής Αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βατυλής, εξέφρασε «μεγάλη συγκίνηση και αγαλλίαση που βρίσκομαι σε αυτό τον ιερό χώρο. Όνειρο ζωής ήταν για όλους μας να φτιαχτεί η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην οποία οι περισσότεροι έχουμε βαφτιστεί, ενώ αρκετοί έχουν παντρευτεί».

Ευχαρίστησε επίσης όλους «τους συγχωριανούς μας Τουρκοκύπριους που μας επέτρεψαν αυτή την ημέρα να έρθουμε στο χωριό και να εκκλησιαστούμε» ενώ ευχαρίστησε και όσους «συνέβαλαν στην αποκατάσταση της εκκλησίας ώστε να μείνει για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, ιδιαιτέρως τον Επίσκοπο Μεσαορίας που είναι πάντα δίπλα μας, τον Κοινοτάρχη Γεώργιο Σταύρου και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου».  

Ο κ. Πουλλαϊδης σημείωσε ακόμα ότι «είναι μεγάλη η ευθύνη για όλους να κρατήσουμε την Βατυλή ζωντανή, να κρατήσουμε ζωντανά ό,τι μας έχουν δώσει οι γονείς μας ούτως ώστε να μην φύγει η μνήμη της από τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Κρατάμε τις μνήμες μας για να τις μεταδώσουμε και να τις μεταλαμπαδεύσουμε σε όλους όσοι δεν έζησαν σ’ αυτό το χωριό». 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Δέηση υπέρ υγείας πάντων των Βατυλιωτών, Αρτοκλασία και Μνημόσυνα των κεκοιμημένων συγχωριανών και ακολούθησε λιτανεία γύρω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Φωτογραφίες: simerini.sigmalive

Print Friendly, PDF & Email

Share this post