Συνεργασία σε θέματα υγείας συζήτησαν η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Συνεργασία σε θέματα υγείας συζήτησαν η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Τη συνεργασία σε θέματα υγείας και ειδικότερα σε σχέση με το ευρωπαϊκό σχέδιο καταπολέμησης του καρκίνου, συζήτησαν η Επίτροπο Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, σε συνάντηση στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ετοιμότητα της εκκλησίας να κάνει ό,τι μπορεί «για την προαγωγή της υγείας».

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η κ. Κυριακίδου είπε ότι ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για αρκετά από τα θέματα που αφορούν το χαρτοφυλάκιο της αλλά και για «τη σημαντική συμβολή της εκκλησίας στα θέματα υγείας» και «το πως μπορούμε να συνεργαστούμε ώστε να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερη επικοινωνία σε πολλά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών».

Ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για άλλα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Κύπρο.

Κληθείσα να αναφέρει σε ποια συγκεκριμένα θέματα θα υπάρξει συνεργασία, η κ. Κυριακίδου είπε ότι η συνεργασία θα αφορά σε θέματα υγείας και πρόσθεσε πως ιδιαίτερα ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο «για το ευρωπαϊκό σχέδιο καταπολέμησης του καρκίνου» που αφορά ένα από τους πυλώνες υγείας της ΕΕ και το «πως θα μπορούσαμε να περάσουμε μηνύματα μέσα από την εκκλησία στους πολίτες και στις γυναίκες ώστε να μπορούμε να έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση του καρκίνου».

Η Ευρωπαία Επίτροπος ευχήθηκε επίσης να συνεχιστεί η τακτική και στενή συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε την κ. Κυριακίδου τόσο για την επίσκεψη της όσο και για την ενημέρωση στην οποία προέβη για θέματα του χαρτοφυλακίου της, τόνισε πως «η εκκλησία είναι υπέρμαχη της υγείας του λαού».

«Καθημερινά η εκκλησία εύχεται υπέρ υγείας του κόσμου όλου γιατί – ακολουθώντας και το αρχαίο μας ρητό – νους υγιής εν σώματι υγιή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μακαριώτατο, «όσο προσέχουμε την υγεία μας τόσο μπορούμε να μετάσχουμε και σε πνευματικούς αγώνες».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

Share this post