Εκκλησιασμός στην κατεχόμενη Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Κυθρέας (22 Ιουλίου 23)

Εκκλησιασμός στην κατεχόμενη Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Κυθρέας (22 Ιουλίου 23)

Παρά την αυξημένη ζέστη αρκετοί εκτοπισμένοι Κυθρεώτες και άλλοι Χριστιανοί εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας της κατεχόμενης Κυθρέας, το Σάββατο 22 Ιουλίου 2023.

Τελέστηκε το πρωί Αγιασμός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία μεθεορτίως στη χάρη της Αγίας Μαρίνας και ανήμερα της μνήμης της Ισαποστόλου Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής.

Της εορτής προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, τον οποίο πλαισίωσαν ο Οικονόμος π. Ανδρέας Ζορπάς και ο Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι. Τη διακονία του αναλογίου ανέλαβαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Δημοσθένους και ο κ. Χαράλαμπος Παπαγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας τελέστηκαν εορτές και μνημόσυνα. Στο τέλος ο Εκκλησιασμός ολοκληρώθηκε με λιτάνευση της ιερής εικόνας της Αγίας Μαρίνας της αθληφόρου.

Κοινό χαρακτηριστικό των Αγίων γυναικών Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης και της Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής ήταν η ανδρεία και η φρόνηση, όπως επισήμανε στο σύντομο λόγο του ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Ο Μεσαορίας Γρηγόριος εν κατακλείδι ευχαρίστησε όλους, επώνυμους και ανώνυμους οι οποίοι βοήθησαν ώστε να αξιωθούμε ακόμη μια φορά να λειτουργήσουμε τον ιστορικό ναό της Αγίας Μαρίνας Κυθρέας.

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post