Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η Τουρκία έχει καλά σχεδιασμένο τι επιδιώκει στην Κύπρο

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η Τουρκία έχει καλά σχεδιασμένο τι επιδιώκει στην Κύπρο

Ο δρόμος προς την επαναλειτουργία των διαπραγματεύσεων βρίσκεται στον διεθνή παράγοντα, ο οποίος θα πρέπει να ασκήσει πίεση στην Τουρκία για να επιδείξει λογική, δήλωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος. Μιλώντας αποκλειστικά στο ΡΙΚ, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε επίσης στο ανθρωπιστικό ζήτημα των αγνοουμένων. Τόνισε πως οι συνεχείς παραχωρήσεις στο Κυπριακό δίνουν ένα άλλοθι στους ξένους για να μην ασκούν πίεση στην κατοχική Τουρκία. Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο, οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν παράλογες απαιτήσεις, αλλά ζητούν απλώς την εφαρμογή στην Κύπρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ισχύουν παγκοσμίως.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος απηύθυνε έκκληση κυρίως προς τις κατοχικές αρχές να αντιμετωπίσουν με ανθρωπισμό το ζήτημα της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων. Δεν ωφελούνται σε τίποτα, δήλωσε στο ΡΙΚ με το να επιμένουν να αποκρύβουν τόπους ταφής ή τόπους μετακίνησης των λειψάνων των αγνοουμένων.

Το παρελθόν δεν μπορεί να επηρεάσει το μέλλον με το να κρατούμε, συμπλήρωσε , κάποιους αγνοουμένους σε τόπους μυστικούς, απευθύνοντας έκκληση προς όλους να αποκαλύψουν πιθανά σημεία ταφής λειψάνων αγνοουμένων προκειμένου οι δικοί τους να τους αποδώσουν τις πρέπουσες νεκρικές τιμές.

Πηγή: ΡΙΚ

Print Friendly, PDF & Email

Share this post