Ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος εν μέσω των Ασσιωτών στο εξωκκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα, στο Πισσούρι (11 Αυγούστου 2023)

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος εν μέσω των Ασσιωτών στο εξωκκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα, στο Πισσούρι (11 Αυγούστου 2023)

Την Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023, ημέρα κατά την οποία επιτελούμε ανάμνηση της θαυμαστής διάσωσης της Κέρκυρας από τον Άγιο Σπυρίδωνα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος λειτούργησε και κήρυξε στο πανηγυρίζον εξωκκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα, το οποίο βρίσκεται στο συγκρότημα Αμπελοχώρι στον Κόλπο Πισσουρίου.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο π. Νέαρχος Ιακώβου και ο Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι, ενώ παρόντες, συμπροσευχόμενοι, ήταν ο π. Κωνσταντίνος Θεοχάρους εκ Μαραθοβούνου και ο π. Ζαχαρίας Αναστάση απο το Παραμάλι. 

Παρέστησαν αρκετοί προσκυνητές, μεταξύ αυτών και εκτοπισμένοι Ασσιώτες με επικεφαλής τον πρόεδρο της κωμοπόλεως Άσσιας κ. Γιώργο Ιωάννου.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμα του θείου λόγου αναφέρθηκε στο νόημα του αποστολικού και ευαγγελικού αναγνώσματος. Επίσης, αναφέρθηκε στο θαύμα του Κύπριου αλλά ταυτόχρονα οικουμενικού Αγίου Σπυρίδωνα, ο οποίος έσωσε την Κέρκυρα από τους Αγαρηνούς το 1716. Επίσης, μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου, αλλά και τις ευλογίες του Ποιμενάρχου της επαρχίας, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Τυχικού, εξ ονόματος του οποίου τελέστηκε η Θεία Ευχαριστία. Τέλος, ευχαρίστησε την οικογένεια Πελεκάνου, εξ Άσσιας της Μεσαορίας, για την πρόσκληση να προστεί της Θείας Λειτουργίας και να παραστεί στην πανήγυρι του όμορφου εξωκκλησίου, εν μέσω των εκτοπισμένων της Άσσιας, γενέτειρα του τιμώμενου Αγίου Σπυρίδωνα.

Τέλος, ευχαρίστησε την οικογένεια του κ. Ιωάννη Πελεκάνου, εξ Άσσιας της Μεσαορίας, για την πρόσκληση να προστεί της Θείας Λειτουργίας και να παραστεί στην πανήγυρη του όμορφου εξωκκλησίου, εν μέσω των εκτοπισμένων της Άσσιας, γενέτειρα του τιμώμενου Αγίου Σπυρίδωνα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα στο εστιατόριο, «Αμπέλι» εις μνημόσυνο των κτιτόρων Χριστόφορου και Μαργαρίτας Πελεκάνου.

 

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post