Ιερά Μητρόπολις Κυρηνείας: Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών, Ακολουθιών και Εκδηλώσεων για την περίοδο 4-17 Σεπτεμβρίου 2023

Ιερά Μητρόπολις Κυρηνείας: Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών, Ακολουθιών και Εκδηλώσεων για την περίοδο 4-17 Σεπτεμβρίου 2023

Αγαπητοί μας,

Η πιο κάτω ανακοίνωση αποτελεί προσκλητήριο για εσάς. Αναφορικά με το πιο κάτω πρόγραμμα δεν θα σταλούν ιδιαίτερες προσκλήσεις. Η παρουσία σας αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και έμπρακτη στήριξη στην Ιερά Μητρόπολη Κυρηνείας για το μέχρι σήμερα πολυσχιδές έργο που επιτελούμε μέσα στις δύσκολες συνθήκες του εκτοπισμού και της προσφυγιάς.

 

Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2023

Εσπερινός: Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος θα χοροστατήσει στον εσπερινό της εορτής του Προφήτη Ζαχαρία και θα τελέσει την καθιερωμένη αρτοκλασία για τους εκτοπισμένους κατοίκους του Δικώμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Κοκκινοτριμιθιά.

 

Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2023

Όρθρος & Θεία Λειτουργία: Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος θα ιερουργήσει για την εορτή του Προφήτη Ζαχαρία και θα κηρύξει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Κοκκινοτριμιθιά. Μετά από 49 χρόνια θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά στη θεία λατρεία τα Ιερά σκεύη του Ιερού Ναού του Προφήτη Ζαχαρία Άνω Δικώμου.

Εσπερινός: Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος θα χοροστατήσει στον εσπερινό της εορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και θα τελέσει την καθιερωμένη αρτοκλασία για τους εκτοπισμένους κατοίκους της πόλης της Κερύνειας, του Καζάφανι, της Καλογραίας, του Κοντεμένου και της Χάρτζιας στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Κοκκινοτριμιθιά.

 

Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023

Όρθρος & Θεία Λειτουργία: Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος θα ιερουργήσει για την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης και θα κηρύξει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Κοκκινοτριμιθιά.

15:30 – 19:30: Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος θα δεχθεί τις ευχές του χριστεπωνύμου πληρώματος στα προσωρινά Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας.

 

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023

19:00: Υπό την αιγίδα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου, ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Φώτιος Γιαννακάκης θα μιλήσει με θέμα «Θρασύβουλος Στανίτσας: Άρχων Πρωτοψάλτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας» στα προσωρινά Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας στην Αγλαντζιά. Θα ψαλούν ύμνοι και θα ακολουθήσει δεξίωση.

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023

18:30: Υπό την αιγίδα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου, ο Γέρων Ακάκιος Καυσοκαλυβίτης θα μιλήσει με θέμα «Η Βαθεία Κρίση της Παιδείας του Γένους μας υπό το Πρίσμα της Διδασκαλίας του Αγίου Πορφυρίου» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Κοκκινοτριμιθιά.

 

Τετάρτη, 13 – Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Αγρυπνία: Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος θα προστεί της Ιερής Αγρυπνίας για την εορτή της Παγκόσμιας Ύψωσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κοκκινοτριμιθιά.

 

Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023

Εσπερινός: Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος θα χοροστατήσει στον εσπερινό της εορτής των εν Κυρηνεία Διαλαμψάντων Αγίων και θα τελέσει την καθιερωμένη αρτοκλασία για τους εκτοπισμένους κατοίκους της επαρχίας Κερύνειας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Κοκκινοτριμιθιά.

 

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023

Όρθρος & Θεία Λειτουργία: Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος θα ιερουργήσει για την εορτή των εν Κυρηνεία Διαλαμψάντων Αγίων και θα κηρύξει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα γίνει παζαράκι, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ανέγερση του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Παναγίας Ελεούσης της Σκυλλούρας στην Κοκκινοτριμιθιά.

 

Ιερά Μητρόπολις Κυρηνείας

Λευκωσία, 2 Σεπτεμβρίου 2023.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post