Οι εκτοπισμένοι της Μιας Μηλιάς εορτάζουν στην προσφυγιά τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο (25-26 Σεπτεμβρίου 2023)

Οι εκτοπισμένοι της Μιας Μηλιάς εορτάζουν στην προσφυγιά τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο (25-26 Σεπτεμβρίου 2023)

Ανακοίνωση – Πρόσκληση

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Ιερείς, η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Ιωάννου Μιας Μηλιάς, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα Σωματεία προσκαλούν τους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς στον εορτασμό του πολιούχου της Μιας Μηλιάς στις 25-26 Σεπτεμβρίου 2023.

Τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 6.00 μ.μ., θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον προαύλιο χώρο του προσωρινού οικήματος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μιας Μηλιάς, όπου υπάρχει και μικρό προσκυνητάρι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο.

Του Εσπερινού θα προστεί ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς της Μιας Μηλιάς και της Παλλουριώτισσας. Στο τέλος του Εσπερινού θα τελεστεί δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και απελευθέρωση της πατρώας γης. Επίσης, θα τελεστούν Εθνικά μνημόσυνα των προαπελθόντων πριν, κατά και μετά την Τουρκική Εισβολή του 1974.

Την Τρίτη, ανήμερα της εορτής, 26 Σεπτεμβρίου 2023, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον παλαιό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Κοινοτάρχη κ. Ανδρέα Δημοσθένους (τηλ. 99486732).

Τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής είναι:

Σταυρούλα Πογιατζή

Δήμος Δημοσθένους

Κωστάκης Καψός

Κωστάκης Ιακώβου

Αρετή Ζαρβού

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μιας Μηλιάς.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post