Εσπερινός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα Λατσιά (5 Σεπτεμβρίου 2023)

Εσπερινός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα Λατσιά (5 Σεπτεμβρίου 2023)

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 5 Σεπτεμβρίου 2023, στις 6:30 μ.μ, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα Λατσιά, Αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου, συμπαραστατουμένου από τους Ιερείς Πρωτοπρεσβύτερο π. Σωτήριο Δαυίδ, Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρίστο Συμεού, Οικονόμο π. Γαβριήλ Γαβριήλ και τους Διακόνους  π. Μιχάλη Νικολάου και π. Ανδρέα Ηρακλέους.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έγινε λιτανεία της Αγίας Εικόνος του Αρχιστράτηγου Μιχαήλ πέριξ του Ναού.

Παρών στον εσπερινό ήταν ο Δήμαρχος Λατσιών κ. Χρίστος Πιτταράς, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Τον Θείο Λόγο προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα κήρυξε διδακτικότατα ο Μακαριώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη δύναμη που έχουν οι Άγγελοι, οι Αρχάγγελοι στη ζωή μας και το εν χώναις θαύμα που έκανε ο Μέγας Ταξιάρχης Μιχαήλ στη Φρυγία.

Στο τέλος, ο Προϊστάμενος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρίστος Συμεού, καλοσώρισε και ευχαριστήσε τον Μακαριώτατο για την παρουσία του στον περικαλλή Ναό τού Αρχαγγέλου Μιχαήλ και του ευχήθηκε να συνεχίσει με υπομονή, πίστη και αφοσίωση να αγωνίζεται για το ποίμνιο και το καλό του λαού, παραμένοντας δυνατός στο έργο του και τη διακονία του.

 

Στυλιανός Σωτηρίου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post