Η Κυπριακή Δημοκρατία το τελευταίο όπλο μας για απελευθέρωση, λέει ο Αρχιεπίσκοπος

Η Κυπριακή Δημοκρατία το τελευταίο όπλο μας για απελευθέρωση, λέει ο Αρχιεπίσκοπος

Η Κυπριακή Δημοκρατία «είναι το τελευταίο ανάχωμα, το τελευταίο μας όπλο για την απελευθέρωση», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, σε δηλώσεις, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Πάνω στην Κυπριακή Δημοκρατία θα στηριχθούμε για να απελευθερώσουμε τον τόπο μας», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ανέφερε ότι «σήμερα, αποτίνουμε φόρο τιμής στις απέραντες γενιές των προγόνων μας που κράτησαν στους οκτώ αιώνες της δουλείας ζωντανή την εθνική και θρησκευτική αυτοσυνειδησία μας».

Ο Μακαριώτατος είπε ακόμη ότι σήμερα «τιμούμε και τους αγωνιστές του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα που μας έδωσαν και την Κυπριακή Δημοκρατία με τις θυσίες τους» αλλά και «εκείνους που την κράτησαν το 1974 και νοιώθουμε το χρέος το δικό μας να την κρατήσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία».

Σε παρατήρηση ότι η Τουρκία δεν αλλάζει ούτε ένα «ν» στις προθέσεις της, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι «αυτό είναι καλό για εμάς γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας ότι με τις συνεχείς υποχωρήσεις και τα συνεχή παρακάλια ο κατακτητής δεν συγκατανεύει, ούτε σε συνομιλίες, ούτε σε υποχωρήσεις».

«Πρέπει να νοιώσει το αντίπαλο δέος για να μπορέσει να υποχωρήσει», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

Share this post