Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τα 100 χρόνια του περιοδικού Θεολογία

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τα 100 χρόνια του περιοδικού Θεολογία

Στην Αθήνα αφίχθη η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιος από χθες Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023, κατόπιν προσκλήσεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου να παραστεί στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τα 100 χρόνια του περιοδικού Θεολογία με θέμα: Η Ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην “άυλη πραγματικότητα” της ύστερης νεωτερικότητας. Τον Μακαριώτατο συνοδεύει ο Διάκονός του π. Μιχαήλ Νικολάου. 

Η Α.Μ. παρέστη στην τελετή έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και άλλων Προκαθημένων, Εκπροσώπων των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Σήμερα Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023, ο Μακαριώτατος, απηύθυνε τον δικό του Χαιρετισμό στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, ανοίγοντας τις Συνεδρίες, οι οποίες γίνονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Αύριο Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου θα τελέσει Αγιασμό στην Πρεσβεία της Κύπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα παρουσία του νέου Πρέσβη κ. Σταύρου Αυγουστίδη.

Την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα συλλειτουργήσει με τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και λοιπούς Ιεράρχες στο πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο που θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Η Α.Μ. αναχωρεί από την Αθήνα για την Κύπρο τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post