«Κλαίρη Αγγελίδου: η γυναίκα που ξεχώρισε, που εμπνέει» (20-21 Νοεμβρίου 2023, Αίθουσα Εκδηλώσεων Παγκυπρίου Γυμνασίου, Λευκωσία)

«Κλαίρη Αγγελίδου: η γυναίκα που ξεχώρισε, που εμπνέει» (20-21 Νοεμβρίου 2023, Αίθουσα Εκδηλώσεων Παγκυπρίου Γυμνασίου, Λευκωσία)

Το Συνέδριο διοργανώνεται από τον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός” – Παράρτημα Κύπρου, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Φιλολόγων Κύπρου «Στασίνος», το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959. Χορηγός επικοινωνίας του Συνεδρίου είναι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ).

Ομιλητές στο Συνέδριο θα είναι διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, ερευνητές και λογοτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν σημαντικές και ενδιαφέρουσες πτυχές του έργου και της συμβολής της Κλαίρης Αγγελίδου στο πολιτισμικό γίγνεσθαι της Κύπρου, ενώ συναγωνιστές και οικείοι της θα παρουσιάσουν στοιχεία της προσωπικότητας και της ζωής της ξεχωριστής αυτής γυναίκας. Στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει Έκθεση με φωτογραφικό υλικό και βιβλία της αείμνηστης Κλαίρης Αγγελίδου.

Το Συνέδριο φιλοδοξεί να φωτίσει πτυχές της πολυσχιδούς δράσης και της πολύπτυχης ζωής μίας από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της Σύγχρονης Ιστορίας της Κύπρου, με στόχο να αναδειχθεί ένα πρότυπο ανθρώπου που αγωνίστηκε με αφοσίωση και σθένος για την ελευθερία του τόπου και τα ιερότερα ιδανικά του και υπηρέτησε υποδειγματικά την Ελληνική Παιδεία και τον Πολιτισμό της Κύπρου.

 

Σχετικά αρχεία

Print Friendly, PDF & Email

Share this post