Ι΄ Εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Έξω Μετοχίου (4 Νοεμβρίου 2023)

Ι΄ Εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Έξω Μετοχίου (4 Νοεμβρίου 2023)

Μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης και συγκίνησης οι πιστοί έσυραν τα βήματά τους στον κατεχόμενο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Έξω Μετόχι το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2023, όπου εκκλησιάστηκαν.

Οι ολίγοι Χριστιανοί που παρέστησαν εόρτασαν μεθεορτίως τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο και προεορτίως τον Άγιο Δημητριανό, Επίσκοπο Χύτρων Κυθρέας.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, τέλεσε αρχικά τον Αγιασμό και κατόπιν τον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Στο τέλος,  τελέστηκαν εορτές και αρτοκλασία,  καθώς και μνημόσυνα όλων των προαπελθώντων εκτοπισμένων της κοινότητας Έξω Μετοχίου.

Μετά τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου και των Αγίων πέντε Ιεραρχών της Κυθρέας, ο Μεσαορίας Γρηγόριος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα υγεία και άνωθεν ενίσχυση και φωτισμό, με τις πρεσβείες της Παναγίας των Παίδων και των Αγίων που εορτάζουμε.

Κοινό αγώνισμα και του Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου και του οικουμενικού Ιεράρχου Αγίου Δημητριανού ήταν η υπομονή και η εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού.

Ας έχουμε εμπιστοσύνη στο θέλημα της Παναγίας Τριάδας και υπομονή πολλή και όλα του κόσμου τούτου, είτε ευχάριστα είτε δυσάρεστα, θα κινούνται ωφέλιμα για τον κάθε άνθρωπο.

Ο Θεοφιλέστατος δε λησμόνησε να ευχαριστήσει όλους, επωνύμους και ανωνύμους που μας βοηθήσαν για να τελέσουμε τα της χριστιανικής ορθοδόξου λατρείας μας.

Το ιερό Προσκύνημα ολοκληρώθηκε με προσφορά κερασμάτων από την Εκκλησιαστική Επιτροπή και τους ίδιους τους πιστούς μας.

Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Έξω Μετοχίου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post