Ονομαστήρια Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου

Ονομαστήρια Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του θαυματουργού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών, μετά το πέρας της οποίας δέχτηκε τις ευχές των πιστών.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Μπουκόμπας κ. Χρυσοστόμου, Λήδρας κ. Επιφανίου και Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου. Επίσης στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Γέροντας Χρυσόστομος, από το άγιον Όρος, ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως μας, αρχιμανδρίτης Ισαάκ, ο ηγούμενος της ι. μονής Τ. Προδρόμου, αρχιμανδρίτης Παΐσιος, ο ηγούμενος της ι. μονής Συμβούλου Χριστού, αρχιμανδρίτης Νείλος και ιερείς της μητροπόλεώς μας. Παρέστη ο δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Γέροντας Χρυσόστομος.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας κλήρος και λαός πορεύθηκαν, εν πομπή, στην αίθουσα του Ναού, όπου εψάλλη ο πολυχρονισμός του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Ακολούθως ο Άγιος Αμαθούντος δέχτηκε τις ευχές των πατέρων και του πιστού λαού. Το απόγευμα της Τετάρτης δέχθηκε τις ευχές των πιστών στον μητροπολιτικό Οίκο.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού

Print Friendly, PDF & Email

Share this post