Εορτή Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά Βοιωτίας

Εορτή Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά Βοιωτίας

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024, εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά τελέστηκε Θεία Λειτουργία από το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, της Εκκλησίας της Κύπρου, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος καλωσόρισε το Θεοφιλέστατο κ. Γρηγόριο και τον ευχαρίστησε για την τιμή να επισκεφθεί τη Μητρόπολή μας και να ιερουργήσει στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά, ενώ του ευχήθηκε έτη πολλά, καλλίκαρπα και πολύκαρπα για την ονομαστική του εορτή  και του πρόσφερε ένα αρχιερατικό επιγονάτιο. Επίσης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Σεραφείμ Παυλίδης εκ μέρους της Μονής πρόσφερε στο Θεοφιλέστατο ένα πετραχήλι και ένα ωμοφόριο και του ευχήθηκε για την ονομαστική του εορτή. Ο Θεοφιλέστατος Eπίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος ευχήθηκε και ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για τη φιλοξενία, τις ευχές και το δώρο, καθώς και τον Καθηγούμενο και τους Πατέρες της Ιεράς Μονής.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, Bοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου,  με τις ευλογίες του  Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου,  ήρθε ως Προσκυνητής στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά,  από τη Λευκωσία, ένεκα του σεβασμού του προς τον Όσιο του όρους Στειρίου και για να συμπαρασταθεί στον Καθηγούμενο και τους αδελφούς της Μονής μετά την πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού.

Ο σύνδεσμος του Επισκόπου Μεσαορίας με τη Μονή ξεκινά  από το 2000. Τότε επισκέφθηκε τη Μονή ως επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών συνοδεύοντας ομάδα πατρολόγων καθηγητών του διεθνούς συνεδρίου για τον Άγιο  Γρηγόριο Νύσσης, όπου γνωρίστηκε με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, Ηγούμενο τότε της Μονής. Αργότερα το 2013 επισκέφθηκε τη Μονή ως Επίσκοπος, φιλοξενούμενος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου.

Ο Ηγούμενος πανοσ. αρχιμ. π. Σεραφείμ με εγκαρδιότητα υποδέχθηκε και φιλοξένησε το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, ο οποίος αγαθή συγκυρία εόρτασε με τους Πατέρες τα ονομαστήρια του, τιμώντας την Ιερά μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολις Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος

Print Friendly, PDF & Email

Share this post