Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για τη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού (27.02.2024)

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για τη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού (27.02.2024)

Σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Εκκλησίας της Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος για τη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Το Μνημόνιο προνοεί την υλοποίηση δράσεων με στόχο τη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος και την καταπολέμηση κάθε σύγχρονης μορφής αντισημιτισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας. Οι δράσεις αυτές αφορούν στην πραγματοποίηση σεμιναρίων, στη δημιουργία κοινής ψηφιακής πλατφόρμας συνεργασίας για εκπαιδευτικούς σε Κύπρο και Ελλάδα και στην ανάληψη εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών, όπως η διεξαγωγή ετήσιου μαθητικού διαγωνισμού για το Ολοκαύτωμα, η οργάνωση επισκέψεων από τις σχολικές μονάδες και η υλοποίηση σχετικών δράσεων από τους μαθητές και τις μαθήτριες. Προνοεί, επίσης, τη συγκρότηση μιας κοινής επιτροπής εργασίας στην οποία θα εκπροσωπούνται τα έξι εμπλεκόμενα μέρη και η οποία θα εντοπίζει και θα εξειδικεύει περαιτέρω τα πεδία συνεργασίας μεταξύ τους.

Εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Μνημόνιο υπέγραψε η Υπουργός κ. Αθηνά Μιχαηλίδου, εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής, εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, εκ μέρους του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος ο Γενικός Γραμματέας του κ. Βίκτωρ Ελιέζερ και εκ μέρους του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος ο Πρόεδρός του κ. Μίκης Μοδιάνο.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email

Share this post