Εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Παναγίας στο Τραχώνι της Κυθρέας (3 Μαρτίου 2024)

Εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Παναγίας στο Τραχώνι της Κυθρέας (3 Μαρτίου 2024)

Οι εκτοπισμένοι του Τραχωνίου Κυθρέας με τα παιδιά και τα εγγόνια τους εκκλησιάστηκαν μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα στον Ιερό Ναό Παναγίας Θεοτόκου την Κυριακή του Ασώτου και εόρτασαν προεορτίως τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Έφθασαν έγκαιρα στο χωριό, γεμάτοι αναμνήσεις οι παλαιότεροι και με αγωνία να γνωρίσουν τον τόπο τους οι νεότεροι, ευφορούμενοι από ειρηνικό και προσευχητικό τρόπο.

Μετέφεραν άρτους και κόλλυβα για τις εορτές και τα μνημόσυνα, καθώς και ονόματα για την Αγία Πρόθεση ζώντων και τεθνεώτων.

Τελέστηκε ο Όρθρος και η θεία Λειτουργία. Προηγήθηκε Αγιασμός. Των Ακολουθιών προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ανδρέα Ζορμπά και τον Διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Ο Επίσκοπος καλωσόρισε όλους τους πιστούς, τους ευχήθηκε να έχουν υγεία, ειρήνη στις καρδιές τους και να εκπέμπουν καλοσύνη και συγχωρητικότητα. Ευχήθηκε να μη ξεχάσουμε τον εσπλαχνικό μας Πατέρα, τον Άγιο Θεό, ο οποίος είναι αμετακίνητος στην αγάπη και τη συγχωρητικότητα. Προσκάλεσε το εκκλησίασμα να τον μιμηθούμε στον καθημερινό βίο και στη σχέση μας με τον κάθε συνάνθρωπο μας.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι σκεφτόντουσαν και αναπολούσαν ότι αυτός ο Εκκλησιασμός είναι ο 16ος από την αναστήλωση της Παναγίας μας το 2014.

Ευχαριστούμε όλους, επώνυμους και μη επώνυμους, για τη συμπαράσταση να φθάσουμε για ακόμη μια φορά να λειτουργήσουμε την Εκκλησία μας.

 

Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Θεοτόκου Τραχωνίου Κυθρέας

********************

Ανακοίνωση – Πρόσκληση

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου, ανακοινώνεται ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Θεοτόκου και το Κοινοτικό Συμβούλιο Τραχωνίου Κυθρέας, με την ευκαιρία της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, καλούν τους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς στο Προσκύνημα – Εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Παναγίας Θεοτόκου στο Τραχώνι της Κυθρέας, την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2024.

Θα τελεστούν όρθρος, Θεία Λειτουργία, καθώς και εορτές και μνημόσυνα. Της Θείας Λειτουργίας θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Οι πιστοί μπορούν να προσκομίσουν μαζί τους σημείωμα αναγράφοντας τα ονόματα ζώντων και τεθνεώτων και να τα δώσουν στα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής. Επίσης, μπορούν όσοι επιθυμούν να προσφέρουν παννυχίδες, άρτους και κόλλυβα.

Για τη μετάβαση των προσκυνητών στο Τραχώνι της Κυθρέας, θα υπάρχει λεωφορείο στην Παλλουριώτισσα, Λεωφόρο Λάρνακος, πλησίον του πρώην εργοστασίου ΣΙΒΑ.

Ώρα αναχώρησης του λεωφορείου: 7:00 π.μ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, καθώς και για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα πιο κάτω υπεύθυνα πρόσωπα:

Χαράλαμπος Αθανασίου (Κοινοτάρχης και μέλος της Εκκλ. Επιτροπής) 99280582

Κωνσταντία Αγαπίου (Μέλος της Εκκλ. Επιτροπής) 99427015

Ανδρέας Μαϊμάρης (Μέλος της Εκκλ. Επιτροπής) 99664877

Κούλης Βασιλείου (αντιπρόεδρος Κοιν. Συμβουλίου και μέλος της Εκκλ. Επιτροπής) 99654785

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή για την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Τραχωνίου Κυθρέας

********************************

Announcement – Invitation

With the blessings of His Beatitude George, the Archbishop of Cyprus, it is announced that the Church Committee of the Virgin Mary Theotokos and the Community Council of Trachoni Kythrea, on the occasion of the Feast of the Annunciation of the Theotokos, invite the fellow villagers and all the faithful to the Pilgrimage – Divine Service at the Holy Church of  Theotokos in Trachoni of Kythrea, on Sunday, March 3, 2024.

Orthros, Divine Liturgy, as well as memorial services will be conducted. The Divine Liturgy will be officiated by His Grace Gregorios, Bishop of Mesaoria.

Faithful may bring with them a note listing the names of the living and the deceased to be given to the members of the Church Committee. Additionally, those who wish may offer bread (artos) and koliva.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post