Εορτασμός των Εθνικών Επετείων της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955 στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ (Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024)

Εορτασμός των Εθνικών Επετείων της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955 στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ (Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σταθερά προσηλωμένο στην τίμηση των εθνικών αγώνων και την καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης, το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ πραγματοποίησε, στις 28 Μαρτίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεών του, την καθιερωμένη εκδήλωση εορτασμού των Εθνικών Επετείων της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955. Το παρόν έδωσαν πολιτικοί, εκκλησιαστικοί, πολιτειακοί και διοικητικοί αξιωματούχοι, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ και της Αστυνομίας, κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Το καλωσόρισμα από τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος κ. Χρίστο Κουκλιώτη ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο και τον Υπουργό Άμυνας κ. Βασίλη Πάλμα (εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη).

Λόγω εκτάκτων υποχρεώσεων του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκου Δένδια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η ομιλία του εκφωνήθηκε από τον Πρέσβυ της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννη Παπαμελετίου.

Κοινό σημείο αναφοράς όλων των ομιλητών ήταν η ιστορική και παραδειγματική σημασία της Εθνεγερσίας του 1821 και του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959 για τον ελληνισμό και την Κύπρο ειδικότερα. Την ημικατεχόμενη Κύπρο, η οποία, όπως τονίστηκε στην ομιλία του κ Δένδια, δεν κείται μακριά από την Ελλάδα.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης ανέλαβε η Χορωδία του Δήμου Λακατάμιας, υπό τη διεύθυνση του κ. Νεόφυτου Ευαγγέλου και την κ. Χαρίκλεια Στρούθου στο πιάνο.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την Εθνικό Ύμνο, όπου χορωδία και κοινό έσμιξαν τις φωνές τους σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα.

*************************************

Το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ σας προσκαλεί στην εκδήλωση, την οποία διοργανώνει για τον εορτασμό των Εθνικών Επετείων της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955.

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, ώρα 19:00

Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος

Ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Νίκος Δένδιας.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος και ο Υπουργός Άμυνας κ. Βασίλης Πάλμας, εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τραγούδια από τη χορωδία του Δήμου Λακατάμιας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις παρακολούθησης: 22 430008 (Δευτέρα-Παρασκευή, 8:00-14:30) ή [email protected], έως και τις 26 Μαρτίου 2024.

Δηλώσεις παρακολούθησης και δια του συνδέσμου: https://makarios-foundation.idloom.events/eortasmos-ethnikon-epeteion

Διάρκεια εκδήλωσης: 75΄.

Χορηγός επικοινωνίας: ΡΙΚ. Υποστηρίζουν: Omega Channel & Ραδιοφωνικός Σταθμός «Ο Αληθινός Λόγος».

 

Σχετικά αρχεία

Print Friendly, PDF & Email

Share this post