Ομάδα προσκυνητών από το Ιάσιο επισκέφθηκε τους ιερούς τόπους της Κύπρου

Ομάδα προσκυνητών από το Ιάσιο επισκέφθηκε τους ιερούς τόπους της Κύπρου

Την περίοδο 14-18 Μαρτίου 2024, μια ομάδα προσκυνητών, με επικεφαλής τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νικηφόρο Μποτοσανεάνουλ (Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Ιασίου), επισκέφθηκε τους τόπους όπου οι Άγιοι Απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας έφεραν το μήνυμα του Ευαγγελίου στη μεγαλόνησο Κύπρο.

Το προσκύνημα, το οποίο οργανώθηκε από το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων «Αγία Παρασκευή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Ιασίου, τους οδήγησε στις Ιερές Βασιλικές και Σταυροπηγιακές Μονές Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου και Παναγίας του Κύκκου, όπου και προσκύνησαν τα λείψανα του Αγίου Νεοφύτου και την εικόνα της Θεοτόκου, την οποία σύμφωνα με την παράδοση, ζωγράφισε ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς.

Ο Επίσκοπος Νικηφόρος είχε την ευλογία να τελέσει τη Θεία Λειτουργία, μαζί με τους κληρικούς της ομάδας των προσκυνητών, στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου του τετραημέρου, στη Λάρνακα, όπου και προσκύνησαν τον τάφο του φίλου του Χριστού. 

Η ομάδα είχε επίσης την ευλογία και την ευκαιρία να συναντήσει τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, κ.κ. Γεώργιο, καθώς και τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού, κ. Αθανάσιο.

Πηγή: basilica.ro

Print Friendly, PDF & Email

Share this post