Λειτουργίες – Χοροστασίες του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα

Λειτουργίες – Χοροστασίες του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, την Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

Το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στον συνοικισμό Κόκκινες Στροβόλου.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού στον συνοικισμό Άσπρες Στροβόλου.

Τη Μεγάλη Τρίτη, το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, το πρωί θα προστεί της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στον συνοικισμό Κόκκινες Στροβόλου.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νιπτήρος, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Μακεδονιτίσσης στη Μακεδονίτισσα.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, το πρωί, θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στον Άγιο Δομέτιο.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, το πρωί, θα προστεί της ακολουθίας των Μεγάλων Δεσποτικών Ωρών και ακολούθως, του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο.

Το εσπέρας, στις 4.30μμ, θα χοροστατήσει στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως στην Ιερά Μονή Θεοτόκου στα Καμπιά.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλλουριώτισσα.

Το Μεγάλο Σάββατο, το πρωί, θα προστεί του Εσπερινού και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

Την Κυριακή του Πάσχα (μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου) θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στον Άγιο Δομέτιο.

 

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,

     23 Απριλίου 2024

Print Friendly, PDF & Email

Share this post