Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου κατά τους Εορτασμούς για τα 104α Ελευθέρια της Αλεξανδρούπολης

Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου κατά τους Εορτασμούς για τα 104α Ελευθέρια της Αλεξανδρούπολης

Διακόνου Μιχαήλ Νικολάου

Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει σήμερα Τρίτη, 14 Μαίου 2024, τα 104 χρόνια από την απελευθέρωση της. Το πρωΐ, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού και Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Ανθίμου. 

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος ομίλησε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Ακολούθως, τελέστηκε η καθιερωμένη Δοξολογία. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ιωάννης Ζαμπούκης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγάλη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή λεωφόρο Βασ. Αλεξάνδρου. Την παρέλαση παρακολούθησαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος ως εκπρόσωπος της Βουλής, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης και πλήθος κόσμου. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης έγιναν πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροπλάνων πάνω από τον χώρο της παρέλασης.

Μετά το πέρας της παρέλασης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου επισκέφθηκε την έδρα της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Υποστράτηγος Ιωάννης Κορρές. Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος, συναντήθηκε με τους Κυπρίους φοιτητές της Αλεξανδρούπολης.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post