Η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου υποδέχθηκε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου (15 Μαΐου 2024)

Η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου υποδέχθηκε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου (15 Μαΐου 2024)

Διακόνου Μιχαήλ Νικολάου

Με Δοξολογία υποδέχθηκε η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο. Η Δοξολογία εψάλη στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος. Εκεί τον υποδέχθηκε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, με τον Δήμαρχο της Ορεστιάδος, τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως, τα οργανωμένα σύνολα με τις παραδοσιακές τους στολές και αριθμό πιστών. Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνησή του τόνισε την κοινή μοίρα της Θράκης με την Κύπρο, αλλά και τα κοινά ερείσματα που είναι η Πίστη στον Θεό και η ελληνορθόδοξη παράδοση. Ακολούθησε αντιφώνηση από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο οποίος ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε για την υποδοχή και τη φιλοξενία. Στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι  η πατρίδα είναι όπως το κειμήλιο με ανεκτίμητη αξία, η πατρίδα εμπνέει και μας οδηγεί ακόμη και στη θυσία της ίδιας της ζωής μας, γι’ αυτό και οι πρόγονοί μας με ποταμούς αιμάτων την κράτησαν ελληνική και χριαστιανική παρά τους πολλούς κατακτητές που γνώρισε.

Ακολούθησε ιερατική σύναξη του ιερού κλήρου των Μητροπόλεων Διδυμοτείχου και Αλεξανδρουπόλεως με κύριο ομιλητή τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, με θέμα: “Η διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας της Κύπρου στους αγώνες του έθνους”. Στη συνέχεια ο οικείος Μητροπολίτης παρέθεσε γεύμα προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και έγινε ανταλλαγή δώρων και ενθυμίων της επισκέψεως.
Print Friendly, PDF & Email

Share this post