Τελετή απονομής Οφφικίου Άρχοντος Πρωτοψάλτου Εκκλησίας Κύπρου στον Δρα Σόλωνα Χατζησολωμού (18 Ιουλίου 2024)

Τελετή απονομής Οφφικίου Άρχοντος Πρωτοψάλτου Εκκλησίας Κύπρου στον Δρα Σόλωνα Χατζησολωμού (18 Ιουλίου 2024)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 18 Ιουλίου 2024, στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, κατόπιν ομόφωνης αποφάσεως των Μελών της Ιεράς Συνόδου, η Τελετή Απονομής του Οφφικίου του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Εκκλησίας Κύπρου, Δρος Σόλωνος Χατζησολωμού.

Προηγήθηκαν εκκλησιαστικοί ύμνοι από την χορωδία Ιωάννης Κουκουζέλης, υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Εκκλησίας της Κύπρου κ. Γιώργου Λοΐζου.

Ακολούθησε η προσφώνηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου, ο οποίος εκθείασε την πολυετή προσφορά του τιμωμένου και τα ποικίλα χαρίσματά του.

Η τελετή έκλεισε με την αντιφώνηση του τιμωμένου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου, για την ύψιστη τιμή και διάκριση που απένειμαν στο πρόσωπό του.

Τέλος, εψάλη ο πολυχρονισμός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Παρέστησαν οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Κιτίου κ. Νεκτάριος, Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, Νεαπόλεως κ. Πορφύριος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο Αρχιγραμματέας της Iερας Συνόδου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χριστοδούλου, η οικογένεια του κ. Χατζησολωμού καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post