Αποκαλυπτήρια της προτομής του Αρχιεπ. Κύπρου Λεοντίου και παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Κοκκινόφτα

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Αρχιεπ. Κύπρου Λεοντίου και παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Κοκκινόφτα

Δελτίο Τύπου

Τελέστηκαν την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Λεοντίου, που βρίσκεται στην αυλή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Στην σεμνή τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Ιωάννης Ιωάννου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αδαμάντιος Κυκκώτης,  καθώς και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Γρηγόριος Μουσουρούλης.

Μετά την τέλεση τρισαγίου, η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ απηύθυνε Χαιρετισμό.  Ακολούθησε ομιλία από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο. Και στις δύο ομιλίες υπογραμμίστηκε η σπουδαιότητα της προσφοράς του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Λεοντίου και εγκωμιάστηκε τόσο το εκκλησιαστικό ήθος όσο και το αγωνιστικό φρόνημα που χαρακτήριζαν την προσωπικότητά του.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, η παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Κοκκινόφτα, Ερευνητή Κέντρου Μελετών Ιεράς Μονής Κύκκου, «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Λεόντιος».

Την παρουσίαση του βιβλίου προλόγισαν η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ και ο Νομικός, πρώην Υπουργός κ. Μάριος Γ. Ηλιάδης.

Τις εισηγήσεις τους παρουσίασαν ο κ. Σταύρος Σ. Φωτίου, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο κ. Πέτρος Παπαπολυβίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου και η Ειδική Επιστήμονας του Πανεπιστημίου Κύπρου κα Αναστασία Γιάγκου.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με δηλώσεις του κ. Κοκκινόφτα σχετικά με τις προηγηθείσες εισηγήσεις.

Απο το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας.

Διαβάστε:

Χαιρετισμός Μακαριωτάτου στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Λεοντίου…

Ομιλία Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου στα Αποκαλυπτήρια της προτομής του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Λεοντίου…

Χαιρετισμός Μακαριωτάτου στην παρουσίαση του βιβλίου «ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΣ»…

Print Friendly, PDF & Email

Share this post