Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 11 Αυγούστου 2024

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 11 Αυγούστου 2024

Ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τιργοβιστίου κ. Νήφωνος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα μεταβεί στη Ρουμανία για να συμμετάσχει στους εορτασμούς της μνήμης του Αγίου Νήφωνος Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως ο οποίος αναδιοργάνωσε τον εκκλησιαστικό βίο της Εκκλησίας Ρουμανίας. Ο Πανιερώτατος θα είναι επίσης ο ομιλητής κατά το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που θα τελεστεί υπαίθρια έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Targoviste.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου και θα προστεί του ετησίου μνημοσύνου των Παραλιμνιτών θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005. Το απόγευμα του Σαββάτου, μετά τον Εσπερινό θα ψαλεί το τρισάγιο και θα γίνει το άναμμα των 121 κεριών στη μνήμη όλων των θυμάτων στην πλατεία Μητροπόλεως.
 
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου και θα προστεί του ετησίου μνημοσύνου των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.
 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου
Print Friendly, PDF & Email

Share this post