Ι.Μ. Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου: 4η διάλεξη (25 Ιανουαρίου 2023)

Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι, η 4η κατά σειρά διάλεξη του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 7:00 μ.μ. στον παλαιό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. Το θέμα της διάλεξης έχει τίτλο «Οι μετανάστες, οι πρόσφυγες και εμείς» Εισηγητής θα είναι, ο Δρ Νίκος Περιστιάνης, Κοινωνιολόγος, Πρόεδρος Ιδρύματος Universitas. Ώρα προσέλευσης 6:45μ.μ Οργανωτική Επιτροπή:  Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Πρωτοπρεσβύτερος Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Γραφείο Πνευματικής Διακονίας Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Δρ Γεώργιος Κάκκουρας, Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Σταύρος Φωτίου, Καθηγητής  Πανεπιστημίου Κύπρου Δόξα Κωμοδρόμου, Εκπρόσωπος Τύπου Πανεπιστημίου Κύπρου Κυριακή Γρηγορίου,  Ειδική Επιστήμονας [...]

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 15-17 Ιανουαρίου 2023

Την ερχόμενη Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας και θα προστεί του ετήσιου μνημοσύνου του αειμνήστου Δημάρχου Αγίας Νάπας Αντώνη (Νάκη) Τσόκκου, Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Πανήγυρις εξωκλησίου Αγίου Αντωνίου στη Σωτήρα (17-01-2023) Την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023, στις 4:30μ.μ., θα τελεστεί ο εόρτιος Εσπερινός στο πανηγυρίζον εξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου στη Σωτήρα με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου και του Αγίου νεομάρτυρος Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων. Την επομένη, Τρίτη, [...]

Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασιλείου (1η Ιανουαρίου 2023)

Την ερχόμενη Κυριακή, 1η Ιανουαρίου 2023, εορτή του Μεγάλου Βασιλείου, άγει τα ονομαστήριά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.  (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 24-25 Δεκεμβρίου 2022

Το εσπέρας του Σαββάτου, 24 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 4:30μ.μ, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού των Χριστουγέννων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Την επομένη, Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2022, ο Πανιερώτατος θα προστεί της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας στον ίδιο ιερό ναό.  Η ακολουθία θα αρχίσει στις 6:15π.μ.   Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 15-18 Δεκεμβρίου 2022

Το εσπέρας της Πέμπτης, 15 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 4:30μ.μ, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στο πανηγυρίζον εξωκλήσι του Αγίου Μοδέστου στη Δερύνεια. Την επομένη, Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022, 6:30 – 8:30π.μ θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα, 11 Δεκεμβρίου 2022

Την ερχόμενη Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λατσιών στη Λευκωσία. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 3-4 Δεκεμβρίου 2022

Το εσπέρας του Σαββάτου, 3 Δεκεμβρίου 2022, στις 5:00μ.μ, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Συνοικισμού Παραλιμνίου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 27 Νοεμβρίου 2022

Την ερχόμενη Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αβίων Συνοικισμού Αυγόρου και θα προστεί του ετήσιου μνημοσύνου του Οικονόμου Μάμα Παπαμιχαήλ. (περισσότερα…)

Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου-2η διάλεξη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι, η 2η κατά σειρά διάλεξη του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 7:00μ.μ., στον παλαιό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα, 20-21 Νοεμβρίου 2022

Την ερχόμενη Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίων Ομολογητών Λευκωσίας, στα πλαίσια των λατρευτικών εορταστικών εκδηλώσεων και θα προστεί ως είθισται του κτητορικού μνημοσύνου. Την Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022, εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Πανιερώτατος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Παναγίας Τραχιάς Άχνας.   Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου