Ο Μητροπολίτης Σερρών με ομάδα προσκυνητών στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ο Μητροπολίτης Σερρών με ομάδα προσκυνητών στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ν. Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Γεώργιο, επισκέφθηκαν, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και οι 140 ευλαβείς προσκυνητές της Εκκλησίας των Σερρών, στο πλαίσιο της πενταήμερης (21-25 Φεβρουαρίου) ευλογητής ιεράς αποδημίας τους στη μαρτυρική νήσο Κύπρο.

Νωρίς το πρωΐ, ο Μακ. Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας κ. Γεώργιος, αφού υποδέχθηκε και δεξιώθηκε αβραμιαίως τον Σεβ. κ. Θεολόγο και τους Σερραίους προσκυνητές στην μεγάλη αίθουσα του Θρόνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου στη Λευκωσία, ευχήθηκε σε όλους, ευλογημένο και καρποφόρο προσκύνημα στην αποστολοβάδιστο και μαρτυρική Εκκλησία της Κύπρου. Ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε επίσης στο μείζον για τον απανταχού Ελληνισμό ζήτημα της Κύπρου, με αφορμή την εφετεινή συμπλήρωση 50 χρόνων (1974-2024), από την βάρβαρη εισβολή και παράνομη κατοχή μεγάλου μέρους της μεγαλονήσου, από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

Ακολούθως, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, διερμηνεύοντας και τα συναισθήματα όλων των παρευρισκομένων Σερραίων προσκυνητών, ευχαρίστησε με βαθύτατο σεβασμό και συγκίνηση τον Μακαριώτατο κ. Γεώργιο για την κατά πάντα αρχοντική του αγάπη και φιλοξενία, αλλά και για τους επιστηρικτικούς λόγους σοφίας και πνευματικής οικοδομής που απηύθυνε προς τους Σερραίους προσκυνητές.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο στους ομοδόξους και ομοεθνείς αγωνιζομένους Κυπρίους αδελφούς, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, ότι σύμπασα η Εκκλησία της Ελλάδος εύχεται ολοψύχως προς τον Κύριο, όπως αποστείλη εξ ουρανού δύναμιν πολλήν και πλουσίαν παράκλησιν, ώστε συντόμως να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες, οι οποίες, παρά πάσαν έννοιαν δικαίου, παραμένουν ακόμη σκλαβωμένες σε έναν σκληρότατο κατακτητή.

Τέλος, αντηλλάγησαν δώρα μεταξύ του Μακαριωτάτου και του Σεβασμιωτάτου, σε αγαθή ενθύμηση της σημερινής επισκέψεως.

 

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Print Friendly, PDF & Email

Share this post