Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής

Διάλεξη στο Ταμάσιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής (21 Μαΐου 2024)

Το Ταμάσιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής πραγματοποιεί την Τρίτη, 21 Μαΐου 2024 και ώρα 07.00 μ.μ. στο Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής στο Επισκοπειό, την τελευταία διάλεξη του ακαδημαϊκού έτους με τίτλο «Ανοιξιάτικες ή εποχιακές αλλεργίες».   Εισηγητής θα είναι ο Δρ Κωνσταντίνος Πίτσιος, Ειδικός αλλεργιολόγος, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό της Ιατρικής Σχολής  του Πανεπιστημίου Κύπρου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 19-20 Μαΐου 2024

Την ερχόμενη Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπαντανάσσης στο Παλαιχώρι Ορεινής και θα τελέσει το εθνικό μνημόσυνο των ηρώων του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59 Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Χοροστασία 14 Μαΐου 2024

Σήμερα, Τρίτη, 14 Μαΐου 2024, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής  κ. Ησαΐας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο του Αγίου Πανηγυρίου στη Μαλούντα. (περισσότερα…)

Ιερά Μητροπόλις Ταμασού και Ορεινής: Σειρά σεμιναρίων της Σχολής Γονέων

Η πέμπτη συνάντηση θα πραγµατοποιηθεί την ερχόµενη Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, στις 19:00, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ανθούπολη. Σε αυτή την συνάντηση θα µιλήσει η κ. Παπαλεοντίου Λουκά Ελεονώρα, Παιδαγωγός και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο European University Cyprus, υπ. διδάκτωρ Κοινωνικής Θεολογίας. Όλες οι συναντήσεις είναι ανοικτές για το κοινό και στη συνέχεια ακολουθεί συζήτηση. Το πρόγραµµα των υπόλοιπων συναντήσεων: 16 Ιουνίου 2024, 7 µ.µ., Αίθουσα κέντρου µελετών Ι.Μ. Κύκκου, Αρχάγγελος Λευκωσία Ελευθέριος Ελευθεριάδης, Ψυχολόγος, συγγραφέας. Για πληροφορίες στο email: [email protected]   Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ταµασού και Ορεινής

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Χοροστασίες – Λειτουργίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα-Πάσχα 2024

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας την Κυριακή των Βαΐων, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Πάνω Λακατάμεια. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 19-21 Απριλίου 2024

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, θα χοροστατήσει και κηρύξει κατά την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι. (περισσότερα…)

Διάλεξη στο Ταμάσιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής (16 Απριλίου 2024)

Το Ταμάσιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής πραγματοποιεί την Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 και ώρα 07.00 μ.μ., στο Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού στο Επισκοπειό, διάλεξη με τίτλο «Προστατεύοντας σύγχρονα συστήματα και υπηρεσίες». Εισηγητής θα είναι ο κ. Αντρέας Διονυσίου, Υποψήφιος Διδάκτωρ στην Επιστήμη Υπολογιστών του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.   Εκ της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 12-14 Απριλίου 2024

Την ερχόμενη Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 και ώρα 6:30μ.μ, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο και θα αναγνώσει την Δ’ Στάση αυτών στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπαντανάσσης στο Παλαιχώρι Ορεινής. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 5-7 Απριλίου 2024

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, το εσπέρας, θα χοροστατήσει και κηρύξει κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο και θα αναγνώσει την Γ΄ Στάση αυτών στον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη. (περισσότερα…)

Η Μητρόπολη Ταμασού τίμησε τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955

Δοξολογία τελέστηκε σήμερα Δευτέρα, 1η Απριλίου 2024, για  τις Εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν κληρικοί της Μητροπολιτικής περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, Δήμαρχος Λευκωσίας. Στον λόγο του τόνισε: «εκδηλώσεις σαν αυτές δεν είναι μόνο επετειακές. Επιβάλλει (η ημέρα αυτή) να προστατεύσει τη μνήμη του αγώνα αυτού, ο οποίος ήταν η ενδοξότερη σελίδα του Κυπριακού Ελληνισμού. Καλούμαστε [...]