Προσκυνηματική Εκδρομή στην Πελοπόννησο (31 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου 2024)

Προσκυνηματική Εκδρομή στην Πελοπόννησο (31 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου 2024)

Δεν υπάρχει Χάρτης

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 31/08/2024 - 07/09/2024
Ολοήμερο

Κατηγορίες


Το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου, σε συνεργασία με το Louis Travel, διοργανώνει Προσκυνηματική Εκδρομή στην Πελοπόννησο, από 31 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου 2024.

Της εκδρομής θα ηγηθεί ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

 

Αναχώρηση με πτήσεις της Sky Express
GQ607 – Σάββατο, 31 Αυγούστου Λάρνακα-Αθήνα 07.00 – 08.45
GQ602 – Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου Αθήνα-Λάρνακα 19.10 – 20.45

1η μέρα, Σάββατο 31.08: Λάρνακα – Αθήνα – Πάτρα
• Αναχώρηση για Αθήνα με πτήση της Sky Express στις 07.00 το πρωί. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Αθήνας στις 08.45.
• Παραλαβή αποσκευών, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση για Πάτρα.
• Πρώτος μας σταθμός η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπήκοου στη Μάνδρα Αττικής. Συνεχίζουμε περνώντας από τον Ισθμό της Κορίνθου.
• Φθάνουμε στη Πάτρα, όπου και θα έχουμε πανοραμική ξενάγηση της πόλης και επίσκεψη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου Αγίου της πόλης.
• Μεταφορά στο ξενοδοχείο Moxy, 3+* στην Πάτρα και τακτοποίηση δωμάτιων. Διανυκτέρευση.

2η μέρα, Κυριακή 01.09: Πάτρα – Ναύπακτος – Μεσολόγγι – Πάτρα
• Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα.
• Πρόγευμα (θα προσφερθεί κουτί προγεύματος από το ξενοδοχείο) και αναχώρηση για μονοήμερη εκδρομή στη Ναύπακτο. Κτισμένη ανάμεσα στο Αντίρριο και στις εκβολές του ποταμού Μόρνου, αποτελεί μια από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις. Σήμα κατατεθέν το μεσαιωνικό λιμανάκι, με τις απολήξεις των ενετικών τειχών να το κυκλώνουν. Θα επισκεφθούμε τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Ναυπάκτου. Θα δούμε απέξω τον Πύργο του Μπότσαρη. Το κτίριο αυτό (15ου-16ου αιώνα) χρησιμοποιήθηκε για τη διαμονή των ηγεμόνων της πόλης. Αμέσως μετά την απελευθέρωση της Ναυπάκτου, το 1829, το κτίριο αυτό περιήλθε στην κατοχή του Σουλιώτη στρατηγού Νότη Μπότσαρη. Σήμερα στον Πύργο φιλοξενείται διαρκής έκθεση αντιγράφων από πίνακες, χάρτες και σχεδιάσματα σχετικά με τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571 μ.Χ.). Θα δοθεί ελεύθερος χρόνος πριν αναχωρήσουμε για το ιστορικό Μεσολόγγι.
• Το Μεσολόγγι ή «Ιερά πόλις», όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Αγώνα του 1821, γι’ αυτό και παντού στην πόλη υπάρχουν σχετικά μνημεία (ανδριάντες και προτομές αγωνιστών και φιλελλήνων). Μεταξύ άλλων θα δούμε την πύλη όπου έγινε η έξοδος των πολιορκημένων, τον Κήπο των Ηρώων με τον Τύμβο, όπου έχουν ταφεί οστά αγωνιστών. Εκεί υπάρχει και Ηρώο των Κυπρίων αγωνιστών που πήραν μέρος στην Έξοδο. Ακολούθως, θα επισκεφθούμε τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος και πολιούχου του Μεσολογγίου.
• Συνεχίζουμε για την υπέροχη Λιμνοθάλασσα της πόλης που έχει βάθος 0.45-1,65 μ. και αποτελεί δημοφιλές σημείο για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα στην περιοχή.
• Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Πάτρα και διανυκτέρευση.

3η μέρα, Δευτέρα 02.09: Πάτρα – Μονή Μεγάλου Σπηλαίου – Μονή Αγίας Λαύρας – Σπήλαιο των λιμνών – Καλάβρυτα – Πάτρα
• Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για μια μονοήμερη εκδρομή στα Καλάβρυτα. Η πρώτη στάση θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, η οποία είναι κτισμένη στη σκιά ενός απόκρημνου βράχου, σε υψόμετρο 940 μ. και θεωρείται από τις αρχαιότερες στην Ελλάδα (362 μ.Χ.). Στη Μονή βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας Μεγαλοσπηλαιωτίσσης, έργο του Αποστόλου Λουκά.
• Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας. Εδώ, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλόγησε το λάβαρο της Επανάστασης του 1821 και έδωσε το σύνθημα έναρξης του αγώνα. Βόρεια της Μονής υψώνεται το Πανελλήνιο Ηρώο Αγωνιστών του 1821. • Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το υπέροχο και μοναδικό «Σπήλαιο των Λιμνών» στην Καστριά, μια σπάνια δημιουργία της μητέρας φύσης. Μικρές και μεγάλες λίμνες, συνολικά 13, με διαφορετικά χρώματα η κάθε μία. Θα δούμε την υπέροχη κρεμαστή γέφυρα και τους καταρράκτες, των οποίων η θέα δίνει την αίσθηση ενός πλωτού διαδρόμου. Τον χειμώνα, όταν λιώνει το χιόνι, το σπήλαιο μετατρέπεται σε υπόγειο ποτάμι με φυσικούς καταρράκτες. Το εξερευνημένο μήκος του σπηλαίου είναι 1980 μέτρα. Το ανεπτυγμένο τμήμα του έχει μήκος 500 μέτρα. Θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε το σπήλαιο μέσα από μια τεχνητή σήραγγα που σας οδηγεί απευθείας στον δεύτερο όροφο. Το πέρασμα των λιμνών γίνεται από ανυψωμένες τεχνητές γέφυρες.
• Μετά από αυτή τη συναρπαστική επίσκεψη, θα επισκεφθούμε τα πανέμορφα και ιστορικά Καλάβρυτα με τη μαγευτική φυσική ομορφιά. Θα επισκεφθούμε το μνημείο των εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών από τους Γερμανούς το 1943, καθώς και του ολοκαυτώματος. Θα δοθεί ελεύθερος χρόνος για ψώνια, καφέ στα τοπικά καφενεία ή φαγητό σε μια από τις τοπικές παραδοσιακές ταβέρνες.
• Αργά το απόγευμα αναχωρούμε για Πάτρα – διανυκτέρευση.

4η μέρα, Τρίτη 03.09: Πάτρα – Ναύπλιο – Μονή Παναγίας Μαλεβής – Ναύπλιο
• Πρωινό στο ξενοδοχείο, check out και αναχώρηση για το χιλιοτραγουδισμένο Ναύπλιο, πρώτη πρωτεύουσα της ελεύθερης Ελλάδας. Θα περιηγηθούμε στην παλαιά πόλη με τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, την επιβλητική Πλατεία Συντάγματος και το σήμα κατατεθέν της πόλης, το Φρούριο Μπούρτζι, κτισμένο πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων. Θα δοθεί ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Για όσους το επιθυμούν, μπορούν προαιρετικά να επισκεφθούν το Κάστρο του Παλαμηδίου (999 σκαλοπάτια, 216 μέτρα πάνω από την πόλη), τόπο καταδίκης σε θάνατο του οπλαρχηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
• Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ξακουστή γυναικεία Ιερά Μονή της Παναγίας Μαλεβής, με τη θαυματουργή εικόνα της που αναβλύζει μύρο.
• Το απόγευμα αναχωρούμε για επιστροφή στο Ναύπλιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Amalia, 4* – δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η μέρα, Τετάρτη 04.09: Ναύπλιο – Βυτίνα – Δημητσάνα – Αγία Θεοδώρα – Τρίπολη – Σπάρτη

• Πρωινό στο ξενοδοχείο, check out και αναχώρηση για τη μαγευτική και καταπράσινη Βυτίνα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο γραφικό αυτό χωριό, που είναι ένα από τα ομορφότερα της Ελλάδας. Στο κέντρο του χωριού θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα, που κτίστηκε το 1846
• Συνεχίζουμε για τη Δημητσάνα, όπου διετέλεσε Μητροπολίτης ο Κύπριος Φιλόθεος Χατζής (1795-1821). Θα αφιερώσουμε χρόνο για να θαυμάσουμε το εντυπωσιακό τοπίο με τα ψηλά, πέτρινα πυργόσπιτα. Θα επισκεφθούμε ένα από αυτά και θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά αρχοντικά και καλντερίμια. Επίσης, εδώ υπάρχουν και τα σπίτια του ιερομάρτυρος Πατριάρχου Γρηγόριου Ε΄ και του Παλαιών Πατρών Γερμανού.
• Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το χωριό Βάστα, όπου μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον με πυκνή βλάστηση και τρεχούμενα νερά, θα προσκυνήσουμε στο μικρό βυζαντινό εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας, που έχει στη στέγη του 17 δέντρα, με ύψος που ξεπερνά τα 15 μέτρα. Οι ρίζες τους δεν φαίνονται, ούτε στους τοίχους, ούτε στην οροφή και από τα θεμέλιά του αναβλύζει ένα ποτάμι. Σε αυτό το μέρος μαρτύρησε η Αγία Θεοδώρα, όταν παρακάλεσε τον Θεό το σώμα της να γίνει εκκλησία (το βυζαντινό εκκλησάκι), τα μαλλιά της δέντρα (τα δέντρα πάνω από το εκκλησάκι) και το αίμα της ποτάμι (το νερό που αναβλύζει κάτω από το εκκλησάκι).
• Νωρίς το απόγευμα θα κάνουμε ένα γύρο στα «Χωριά του Κολοκοτρώνη» με τελευταίο μας σταθμό την Τρίπολη, παλαιότερα γνωστή ως Τριπολιτσά ή Ντροπολιτσά. Είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα του νομού Αρκαδίας. Στην κεντρική πλατεία θα επισκεφθούμε τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου.
• Αργά το απόγευμα φτάνουμε στο ξενοδοχείο Maniatis, 3+* στη Σπάρτη – τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

6η μέρα, Πέμπτη 05.09: Σπάρτη – Μυστράς – Άγιοι Τεσσαράκοντα – Μάνη – Γύθειο – Σπάρτη
• Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ακολούθως θα επισκεφθούμε τον Μυστρά με τις 7 βυζαντινές εκκλησίες του, την πόλη της Σπάρτης και την Ιερά Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, της οποίας ο ηγούμενος είναι Κύπριος, ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Μιλτιάδου. Συνεχίζοντας, θα επισκεφθούμε τον ναό του Αγίου Δημητρίου, ναό στον οποίο στέφθηκε Αυτοκράτορας ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και μαρτύρησε το 1821 ο Άγιος Ανανίας ο Ιερομάρτυρας, Μητροπολίτης Λακεδαιμονίας.
• Συνεχίζουμε για το πανέμορφο και γραφικό Οίτυλο Μάνης και στη συνέχεια στο μοναδικό λιμναίο Σπήλαιο του Δυρού, με τους εντυπωσιακούς σταλαγμίτες και σταλακτίτες, σε μια απόσταση τριών χιλιομέτρων. Επόμενος σταθμός το Γύθειο, του οποίου η νότια άκρη ενώνεται μέσω μικρής προβλήτας με το Μαραθονήσι, όπου ορθώνεται ο επιβλητικός Πύργος Τζανετάκη, κτίσμα του 1829.
• Αναχώρηση για τη Σπάρτη, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

7η μέρα, Παρασκευή 06.09: Σπάρτη – Πύλος – Μεθώνη – Κορώνη – Καλαμάτα – Σπάρτη
• Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Πύλο, παλαιοτέρα γνωστή με την ονομασία Ναβαρίνο ή Ναυαρίνο, τόπος διεξαγωγής της ομώνυμης ναυμαχίας τον Οκτώβριο του 1827, που συνέβαλε τα μέγιστα στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων. Σήμα κατατεθέν το επιβλητικό Νεόκαστρο ή Νιόκαστρο. Θα έχουμε χρόνο για καφέ και βόλτα στην πλατεία των Τριών Ναυάρχων, με θέα τη νήσο Σφακτηρία.
• Επόμενος σταθμός μας η Μεθώνη, ένα χωριό ιστορικού ενδιαφέροντος. Είναι κτισμένη γύρω από το κάστρο της Μεθώνης, το οποίο οικοδομήθηκε από τους Βενετούς.
• Συνεχίζουμε για την Κορώνη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη βόλτα μας στα στενά της σοκάκια και στο λιμανάκι. Στο κάστρο, σε πολύ όμορφη τοποθεσία, βρίσκεται το εκκλησάκι της Παναγία της Ελεήστριας, το οποίο και θα επισκεφθούμε.
• Τελευταίος μας σταθμός η Καλαμάτα, όπου θα έχουμε ξενάγηση και μετά ελεύθερο χρόνο για φαγητό και βόλτα. Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται ο βυζαντινός Ναός των Αγίων Αποστόλων (13ου αιώνα), τον οποίο θα επισκεφθούμε. Θα επισκεφθούμε επίσης τον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Σπάρτη και διανυκτέρευση.

8η μέρα, Σάββατο 07.09: Σπάρτη – Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ – Αεροδρόμιο
• Πρόγευμα στο ξενοδοχείο, check out και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Αθήνας. Κατά τη διαδρομή θα σταματήσουμε στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού – Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη (Όρος των Αμώμων), όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου Εφραίμ.
• Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση με πτήση της Sky Express Airlines στις 19.10 για Λάρνακα. Άφιξη στη Λάρνακα στις 20.45.

ΤΙΜΕΣ:
€1.100 το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
€1.400 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

Οι τιμές είναι ανά άτομο και περιλαμβάνουν:
• Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα με απευθείας πτήσεις της Sky Express.
• 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Moxy, 3+* στην Πάτρα με πρόγευμα.
• 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Amalia, 4* στο Ναύπλιο με ημιδιατροφή.
• 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Maniatis, 3+* στη Σπάρτη με πρόγευμα.
• Μεταφορές, εκδρομές και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
• Έμπειρος / επίσημος ξεναγός κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού.
• Συνοδός από Κύπρο του Τουριστικού γραφείου Louis Travel.
• Εισιτήρια εισόδου στους τόπους των επισκέψεων.
• Φόρος διαμονής,
• Ασφάλεια ταξιδιού.
• Αποσκευή 20 κιλά, χειραποσκευή 8 κιλά και ένα σακίδιο πλάτης.
• Φόροι αεροδρομίων & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
• Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
• Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή οτιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο,

Για επιπρόσθετες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να καλέσετε στο Παγκύπριο Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης της Louis Travel στο 77 77 85 55.

Η εγγραφή στην εκδρομή γίνεται με πληρωμή €300 το άτομο ως προκαταβολή.

 

Το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων ετοιμάζει για τους συμμετέχοντες λεπτομερή οδηγό σχετικά με τους τόπους των επισκέψεων.

 

Από το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου

Share this post