Επίσκεψη της Α.Μ. του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Κύπρο

Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Επίσκεψη της Α.Μ. του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Κύπρο

Η Α.Μ. ο Πατριάρχης Αλεξαδρείας κ.κ. Θεόδωρος φθάνει σήμερα Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016, προς πραγματοποίηση επίσκεψης στη νήσο μας. Τούτον θα συνοδεύουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γουϊνέας κ. Γεώργιος, Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ και Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

Την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00΄ θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, στον ι. Ναό Αγίου Σάββα Λευκωσίας. Κατά την  Ακολουθία του Εσπερινού θα χοροστατήσει η Α.Μ. ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος, συμπαρισταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου.

Την επομένη το πρωί, ημέρα των ονομαστηρίων του Πατριάρχη, θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προϊσταμένου της Α.Μ. του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, συλλειτουργούντος της Α.Μ.  του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, στον ίδιο Ιερό Ναό.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πατριάρχης θα δεχθεί τις ευχές των επισήμων και του λαού, στην Αίθουσα του ναού.

Ακολούθως στις 13.00΄ η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμή της Α.Μ. του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου και της συνοδείας του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας θα έχει συνάντηση με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη καθώς και την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου.

Από την Κύπρο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
15 Φεβρουαρίου 2016.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post