Επίσκεψη αθλητών Special Olympics Ελλάδας και Μάλτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή

Special Olympics

Επίσκεψη αθλητών Special Olympics Ελλάδας και Μάλτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή

Το απόγευμα της Τετάρτης, 13 Απριλίου 2016, ως εκπρόσωπος της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου,  ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος δέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, τις φιλοξενούμενες ομάδες αθλητών των Special Olympics της Ελλάδας και της Μάλτας.

Παρά την απουσία των Κύπριων εκπροσώπων των Special Olympics, ο Επίσκοπος Μεσαορίας ξενάγησε τους αθλητές στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και στους χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ακολούθως, με τις ευλογίες της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, προσφέρθηκε κέρασμα στους αθλητές και τους συνόδους τους.

Κατά τη διάρκεια του κεράσματος ο Θεοφιλέστατος, καλωσόρισε τους αθλητές των δύο Ευρωπαϊκών χωρών, μετέφερε τις πατρικές ευχές του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου και τους μίλησε τόσο για την ιστορική του Χριστιανισμού στην Κύπρου από τα αποστολικά χρόνια όσο και για την σημασία του «ευ αγωνίζεσθαι». Τόνισε ότι η Κύπρος μέσα στην μακραίωνη ιστορία της ήταν πάντοτε και παραμένει και σήμερα μια φιλόξενη χώρα, παρά τα δεινά που υπέφερε η τουρκική εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή σημαντικό τμήματος της νήσου.

Υπογράμμισε ο Επίσκοπος Γρηγόριος ότι παρά τις πολλές και δύσκολες δοκιμασίες και τους διάφορους κατακτητές που πέρασαν από εδώ, το νησί του μύθου, της ιστορίας, του πολιτισμού καθώς και άνθησης του Χριστιανισμού, ο λαός της Κύπρου επιβίωσε μέσα σε πολύ δύσκολες ιστορικές συγκυρίες πάντοτε με τη συμπαράσταση και με τη βοήθεια της μητέρας Εκκλησίας μας. Η ορθόδοξη πίστη ήταν αυτή που διατήρησε την ενότητα και την ταυτότητα του λαού μέσα στους αιώνες.

Επισήμανε χαρακτηριστικά ο Μεσαορίας Γρηγόριος ότι σε μια εποχή που η αθεΐα και η εν γένει αμφισβήτηση πανανθρώπινων αξίων τείνει να κυριαρχήσει μέσα στην κοινωνία των ανθρώπων και λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, εμείς οι Χριστιανοί καλούμαστε όλως ιδιαιτέρως να διατηρήσουμε τις χριστιανικές αξίες που η Εκκλησία, ως αληθινή μητέρα, διδάσκει και βιώνει εδώ και 2000 χρόνια.

Κλείνοντας ο Επίσκοπος Γρηγόριος ευχήθηκε καλή παραμονή στην πατρίδα μας, την οποία θα πρέπει να αισθάνονται όπως το σπίτι τους και καλές επιτυχίες και νίκες στα αθλήματα.

Κατόπιν, έλαβαν τον λόγο δύο εκπρόσωποι από τις αντίστοιχες ομάδες Ελλάδος και Μάλτας. Ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και το εκπρόσωπο αυτού, Επίσκοπο Μεσαορίας για τη φιλοξενία και μίλησαν για την αξία της συναναστροφής και επικοινωνίας των αθλητών με τους κύπριους αθλητές των Special Olympics.

Ακολούθως, η ομάδα αθλητών της Μάλτας τραγούδησε ένα μαλτέζικο τραγούδι που μιλά για αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των ανθρώπων, ενώ η ομάδα των Ελλαδιτών αθλητών έψαλλε, μαζί με τον Θεοφιλέστατο, τον ύμνο «Τη Υπερμάχω», οποίος τιμά την Παναγία και ιστορεί το πόνο και τις ποικίλες οδύνες των ρωμιών.

Στο τέλος, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος προσέφερε σε όλους τους φιλοξενούμενος προσκυνηματικούς χάρτες με αναφορά στις Εκκλησίες και τα Μοναστήρια της Κύπρου, το έντυπο «Πάσχα στην Κύπρο» και αναμνηστικό μπρελόκ με την εικόνα του Απόστολο Βαρνάβα, ιδρυτού της Εκκλησίας της Κύπρου.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post