Εορτή της Αγίας Ειρήνης Προστάτιδας της Αστυνομίας

Εορτή της Αγίας Ειρήνης Προστάτιδας της Αστυνομίας

Η Αστυνομία Κύπρου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιόρτασε με κάθε λαμπρότητα τη γιορτή της Αγίας Ειρήνης, Προστάτιδας της Αστυνομίας. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν, την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016, με τον Εσπερινό στην Εκκλησία της του Θεού Σοφίας και Αγίας Ειρήνης, πλησίον του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Την Πέμπτη 5 Μαΐου, ανήμερα της γιορτής της Αγίας Ειρήνης, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτη Ιωάννη, στην Εκκλησία της του Θεού Σοφίας και Αγίας Ειρήνης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανοσιολογιώτατος, τέλεσε δέηση υπέρ υγείας των μελών της Αστυνομίας Κύπρου και προέστη του Μνημοσύνου των πεσόντων Αστυνομικών και πυροσβεστών.

Το απόγευμα της ιδίας, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή στο προαύλιο χώρο του Αρχηγείου Αστυνομίας μπροστά από το μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων αστυνομικών και πυροσβεστών, όπου μεταφέρθηκε η εικόνα της Αγίας Ειρήνης και το λάβαρο της Αστυνομίας. Ακολούθως, τελέστηκε δέηση προϊσταμένου του Πανοσιολογιωτάτου υπέρ ανευρέσεως των Αγνοουμένων και υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων αστυνομικών και πυροσβεστών που έπεσαν κατά την ώρα του καθήκοντος. Στη συνέχεια, ο Πανοσιολογιώτατος, κατέθεσε στέφανο, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου
5η Μαΐου 2016

 

DSC_0985

Print Friendly, PDF & Email

Share this post