Γιορτή Λήξης της κατασκηνωτικής περιόδου στην Κατασκήνωση Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως στην Άλωνα

Γιορτή Λήξης της κατασκηνωτικής περιόδου στην Κατασκήνωση Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως στην Άλωνα

Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Κατασκήνωσης της ενορίας του Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως στην Άλωνα, γιορτή με την ευκαιρία λήξεως της Κατασκηνωτικής περιόδου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε προσευχή, εισαγωγική ομιλία από τη Γραμματέα του Συνδέσμου, κ. Χρυστάλλα Θεοδωρίδου, σύντομη αναφορά σε κείμενα περί της Θείας Λειτουργίας. Στο πρόγραμμα, ακόμη, περιλαμβάνονταν τραγούδια και χοροί από τα παιδιά της κατασκήνωσης.

Στη συνέχεια, μίλησε για τα 20χρονα της Κατασκήνωσης ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως, πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Σάββα. Ο π. Σωτήριος ανέφερε ότι το έργο που επιτελείται αυτά τα χρόνια είναι προς δόξα Θεού και όχι προς δόξα των ανθρώπων. Άξιο αναφοράς είναι το ότι μνημονεύθηκε το όνομα του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄, ο οποίος με την στήριξη και τις ευλογίες του άρχισε αυτό το θεάρεστο έργο.

Όλως ιδιαιτέρως, ο πατήρ Σωτήριος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο  Καρπασίας κ. Χριστοφόρο για τις ευλογίες και τη συνεργασία στο επιτελούμενο πνευματικό έργο της ενορίας Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως και στην κατασκήνωση της Άλωνας. Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και  όλους τους συνεργάτες, επωνύμους και ανωνύμους, οι οποίοι πρόσφεραν όλα αυτά τα χρόνια εθελοντικά υπηρεσίες για το πνευματικό έργο της Κατασκήνωσης.

Στην εκδήλωση παρέστη, εκ μέρους του Μακαριωτάτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος απηύθυνε λόγους πατρικούς προς τους παρευρισκόμενους, επαίνεσε το επιτελούμενο έργο τόσο στην Ενορία όσο και στην κατασκήνωση και μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθως, εψάλη ο Εθνικός Ύμνος και πραγματοποιήθηκε η υποστολή της σημαίας. Στο τέλος της εκδήλωσης, προβλήθηκαν οι δραστηριότητες της κατασκήνωσης από την ημέρα ιδρύσεώς της μέχρι και φέτος, που συμπληρώνονται, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, 20 χρόνια προσφοράς. Ο Επίσκοπος Μεσαορίας επίδωσε τα τιμητικά διπλώματα στα παιδιά της κατασκήνωσης και προσέφερε ως ευλογία σε όλους τους παρευρισκόμενους, το εικόνισμα της Παναγίας του Τραχωνίου Κυθρέας.

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Ραφαήλ Μισιαούλης – Φοιτητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

 

Άλωνα 1

Print Friendly, PDF & Email

Share this post